Yakın tarihte yeni filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan başarılı yönetmen, yeni filmi Magnifica Presenza'ya dair ilk ipuçlarını ilk kez açıkladı.
Bugüne kadar Hamam, Harem Suare, Cahil Periler, Karşı Pencere, Kutsal Yürek, Mükemmel Bir Gün, Bir Ömür Yetmez ve Serseri Mayınlar gibi başarılı filmlere imza atan Özpetek, Türkçe ismi "Şahane Misafir" olarak belirlenen son filmi hakkında "Daha değişik bir film. Hayatın içinde olan her şey var. İnsanın güldüğü veya ağladığı durumların yanı sıra burada üçüncü bir durum var, o da korku. Bu film hayatı anlattığı için, hayatın içinde de sadece gülmek ya da sadece ağlamak olmadığı için, ikisinin karıştığı bir şey olması daha güzel oluyor. İzleyici bunlarla karşılaşacak" dedi.
Cem Yılmaz'ın oyunculuğunun çok övgü aldığını söyleyen Ferzan Özpetek, "Şimdiye kadar hiç karşılaşmadığımız bir Cem Yılmaz olacak filmde. Çok değişik bir rolü var" dedi.
Ferzan Özpetek diğer filmlerinde olduğu gibi, bu filminde de başarılı sanatçı Sezen Aksu'nun şarkılarının yer alacağını dile getirerek, "Filmin birçok müziğini Sezen Aksu yaptı. Filmde, İtalyan Pasquale Catalano ile birlikte Sezen Aksu'nun parçaları var" dedi.
Filmin 16 Mart'ta İtalya'da, 30 Mart'ta da Türkiye'de vizyona girmesi bekleniyor.