Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Ferrari'nin arkadan itişli ve orta-arka motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen Ferrari 458 Italia modeli, uluslararası düzeyde uzman otomotiv yayınlarından Auto Express tarafından üst üste ikinci defa ''Yılın Performans Otomobili'' ödülüne layık görüldü. Daha önce BBC Top Gear Dergisi'nin ''Yılın Süper Otomobili'' ve ''Yılın Otomobili'', MSN Cars'ın ''Yılın Otomobili'' seçtiği Ferrari 458 Italia, son olarak V8 motoruyla ''Yılın En İyi Performans Motoru'' unvanına da layık görüldü.

Auto Express'in Baş Editörü Steve Fowler, ''Yılın Performans Aracı'' unvanını üst üste iki kere kazanmasının Ferrari 458 Italia için büyük bir başarı olduğunu belirterek, ''Sahip olduğu performans, çeviklik, stil ve kalite bileşimine şimdiye kadar hiçbir şey yetişemedi. Ferrari 458 Italia'yı gelecek yılın çekişmesinde durdurmak biraz zor olacak'' ifadelerine yer verdi.

-Türkiye'de 30 adet Ferrari 458 Italia satıldı-

TOFAŞ çatısı altındaki FerMas tarafından 486 bin Euro'dan başlayan anahtar teslim fiyatıyla Türkiye'de de satışa sunulan ve şimdiye kadar 30 adete yaklaşan satış hedefine erişen Ferrari 458 Italia, yenilikçi V8 motoru ve Pininfarina imzalı tasarım özellikleriyle dikkati çekiyor.

Ferrari 458 Italia, hem kompakt boyutlarını hem de aerodinamik yapısını ilk bakışta belli eden bir forma sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor. Litre başına 127 HP güç üretimi sunabilen V8 motor, 570 HP güç ve 540 Nm'lik maksimum torkuyla sıra dışı performans verilerine sahip. 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayan, 7 ileri otomatik vitesli ve çift kavramalı F1 tipi şanzımana ve 1380 kg'lik boş ağırlığa sahip Ferrari 458 Italia, 325 km/s'lik son hıza erişebiliyor. Sınıfının en başarılı yakıt tüketim özelliklerini de 458 Italia'ya kazandıran motorun 100 km'de ortalama 13.7 litrelik yakıt tüketiminin yanı sıra 320 g/km'lik karbondioksit emisyon değeri, aynı zamanda çevreye değer veren teknolojik gelişimin önemini kanıtlıyor.