Ferrari'nin başkanı, Fiat ve İtalyan Sanayiciler Birliği'nin eski başkanı Luca Cordero di Montezemolo, "Ben zenginim, eşitlik ve dayanışma, vergi kaçakçılığı ile mücadele adına, daha fazla vergi ödemeye hazırım" dedi. Yıllık geliri 5 milyon euro olan Montezemolo, büyük malvarlığı sahiplerinden bir defaya mahsus yıllık 5-10 milyon euro vergi alınması konusunda yaptığı önerinin sessizlikle karşılandığını hatırlattı. 
 
SIRA FUTBOLCULARDA 
Devletin krizin bedelini orta sınıfa ödettiğini vurgulayan Montezemolo, devletin güvenlik, sağlık, eğitim, adalet dışında eylem alanını sınırlamasını, elinde ne varsa özelleştirmesini, lüzümsuz mal varlığı ve harcamalardan arınmasını talep etti. Bu arada futbol kulüpleri ile anlaşmalarını net kazançları üzerinden yapan futbolcular da tartışmanın odak noktası oldular. Yıllık geliri 90 bin euroyu geçen çalışanları yüzde 5, 150 bini geçenleri yüzde 10 vergi ödemeye mecbur kılan yeni düzenleme ile futbolcuların kazançlarının vergisini kimin ödeyeceği tartışılıyor. Milan'ın üst düzey yöneticilerinden Adriano Galliani, yılda 9 milyon euro kazanan Zlatan Ibrahimoviç için, 800 bin euroya varan süper vergiyi kimin ödeyeceğini sordu. Birinci ligin grev tehditleri karşısında kamu işleri bakanı Roberto Calderoli, "Şımarıklar, futbolcular için süper verginin 2 katına çıkarılmasını isteyeceğim" dedi. 
 
VERGİ YÜKÜ 'NAMUSLU' OLANIN SIRTINDA
İtalya'da ekonomik kirizin faturası orta sınıfın sırtına yıkıldı. İtalyanlara 'dayanışma katkısı' olarak sunulan yeni vergi yılda, 90 bin euro ve bunun üzerinde kazanan kesimi hedefliyor. Ayda 4 bin euro gelir elde eden bu kesim yaklaşık 500 bin kişi. İtalyan tüketici dernekleri 49 milyarlık önlem paketinin ailelerin yıllık bütçelerine 1300 euro ek yük getireceğini açıkladı. İtalya'da "namuslular" olarak adlandırılan kesim için vergi oranının yüzde 52 olduğu belirtiliyor. 
 
VERGİ KAÇIRMADA YÖNTEM ÇOK
İtalyanlar vergi kaçırmak için, müşteriye fiş vermemekten, aile hesaplarını tanıdıkların üzerine yapmaya, sahte fatura kesmek, vergi cennetlerinde şirket kurmaya kadar farklı yöntemler kullanıyorlar.