Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda taktik çalışmaya çıkan sarı-kırmızılılar, bugünkü karşılaşmanın düzenini uyguladı. Teknik direktör Fatih Terim, 21 kişilik maç kadrosunda sakat Nagatomo dışında Fernando'ya da yer vermedi. Sahaya 12 yabancıyla çıkmak zorunda olan Aslan'da her karşılaşmada iki yabancı tribünde oluyor. Bu nedenle Terim, Japon oyuncu dışında Fernando'yu takım dışında tutmayı tercih etti.
 
 
Galatasaray'da kısa sürede gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükselen Emre Taşdemir bugün yine sol bekte forma giyecek. Nagatomo'nun yokluğunda teknik kadro tarafından tercih edilen Emre'nin performansı sarı-kırmızılı teknik heyeti mutlu etti.
 
100. buluşma

Galatasaray ile Bursaspor, lig tarihinde 100. kez karşı karşıya gelecek. Cim-Bom, bugüne kadar 51 kez kazanırken, rakibine 22 kez yenildi. 26 karşılaşma  da beraberlikle sonuçlandı. Yeşil-beyazlılar, evinde Galatasaray ile yaptığı maçlarda galibiyet sayısında rakibine 17-15 üstünlük sağladı.
 
Sarı-kırmızılılar ligde son 11 maçta rakiplerine yenilmedi. En son ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenilen Aslan, daha sonra çıktığı müsabakalarda 7 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Ancak Galatasaray bu sezon dış sahada yaptığı 12 karşılaşmanın 5'ini kazanırken, 3'ünde berabere kaldı, 4'ünde mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar deplasman maçlarında toplamda 18 puan kaybetti.
 
3 futbolcu sınırda 

Cim-Bom'da Bursaspor maçı öncesinde üç futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Galatasaraylı Martin Linnes, Christian Luyindama ve Badou Ndiaye bugün kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 27. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor maçında forma giyemeyecek.