Tekirdağ Limanı'nda bir aracın denize düşmesi sonucu otomobilde bulunan 4 kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili hazırlanan iddianame Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Soruşturmayı yürüten Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Özcan'ın hazırladığı iddianamede, Tekirdağ Liman Başkan Vekili R.K., Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü A.M, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdür Yardımcısı R.Ç, Geminin 2. Kaptanı E.Ç, 3. Kaptan R.P. hakkında ''taksirle ölüme neden olma'' iddiasıyla 2 ile 15 yıla kadar hapis istendi. Sanıkların yargılanmasına kasım ayında başlanacak.

İddianamede ayrıca üç kişilik bilirkişi grubu ile birlikte hazırlanan rapora da yer verildi.

5 Haziran tarihinde hazırlanan Trafik başpolisi Nuri yıldız, Jandarma Kıdemli Başçavuş Murat Ali Yalvaç ve Karayolları Trafik Teknik Görevlisi Mehmet Ali Dedeoğlu'nun imzasının bulunduğu raporda da, Tekirdağ Liman Başkan Vekili Resul Kazancı, Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü A.M, Müdür Yardımcısı R.Ç, Gemi 2. Kaptanı E.Ç. ile 3. Kaptan R.P. kusurlu bulundu. Ayrıca, limandaki aydınlatma ve uyarı levhalarının yetersizliğine de dikkat çekildi.

Bilirkişi raporuna şerh düşen Dedeoğlu'nun, otomobil sürücüsü Ahmet Gülhan'ı birinci derece kusurlu bulduğu, Tekirdağ Liman Başkanlığı, Liman Müdürlüğü ve gemi yetkililerinin ikinci derece kusurlu oldukları görüşlerine yer verildi.

İddianamede, kazadan 1 ay önce Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş adına ''Kıyı Tesisi İşletme Belgesi'' düzenlendiği bilgisi de yer aldı.

28 Mayıs Pazartesi günü evlilik hazırlığı yapan çocuklarının ev eşyalarını Tekirdağ'a getirmek üzere Balıkesir'in Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanı'na gelen 41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu dünürler Ahmet Gülhan (51) ve Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) ölmüştü.

Kazanın ardından Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü A.M, Müdür Yardımcısı R.Ç, Gemi 2. Kaptanı E.Ç. ile 3. Kaptan R.P, ''Taksirle ölüme neden olma'' suçlamasıyla tutuklanmışlar, avukatları aracılığıyla tutukluluklarına itiraz eden 4 kişinin itirazları kabul edilerek bir ay sonra serbest kalmıştı. (AA)