Kadere inanan, şehrin gündelik gerçekliğinden uzaktaki tersanede çalışan Ali’nin Eda’yla tanışması ve bu iki gencin birlikte çıktıkları yolculuk sırasında yaşananların anlatıldığı Ferahfeza’nın başrollerinde Uğur Uzunel, Sitare Akbas, Huseyin Sevimli, Mert Asutay ve Sırrı Süreyya Önder yer alıyor.
Senaryosu yönetmen Elif Refiğ’e ait olan filmin yapımcılığını Refiğ’le beraber Mehmet Betil gerçekleştirdi.
Çekimleri Istanbul’da Tuzla, Kartal ve Maltepe'de gerçekleştirilen ve 6 haftada tamamlanan Ferahfeza, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden senaryo geliştirme ve yapım desteği aldı. Çekim süreci Koçtaş, Divan Otelleri, Aksa Jeneratör ve Esel Filtre şirketleri tarafından da desteklendi.
Ulusal yarışma bolümünde Altın Lale için yarışacak filmin gösterimi 13 Nisan Cuma günü Atlas Sineması’nda saat 19.00’da yapılacak.
YÖNETMEN HAKKINDA
Elif Refiğ 1978 İstanbul doğumlu. Altyazı aylık sinema dergisinin yayın kurulunda 3 yıl görev aldı. Boğaziçi Üniversitesi'ni bitirdikten sonra 2009'da Columbia Üniversitesi film bölümünde yüksek lisans yaptı. Kısa filmleri Bekleyolu,Esperanza Starring, Three Bodies ve Erkek Adam uluslararası film festivallerinde gösterildi ve birçok ödül aldı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan senaryo geliştirme ve yapım desteği alan ilk uzun metrajlı filmi Ferahfeza'nın çekimleri Ekim 2011'de tamamlandı.