Araçlarının fenni muayenesini yaptırmak için sabah erken saatlerde yola çıkan araç sahiplerine İzmir ve Denizli"den gelen araç sahipleri de katılınca, Karayolları genel Müdürlüğüne bağlı Araç Muayene İstasyonu önünden Aydın-İzmir karayolu boyunca 5 kilometreyi aşan araç kuyruğu oluştu. İşlemlerin geç yapıldığından yakınan bazı araç sahipleri sadece 2 görevli ile işlem yapıldığını iddia ederek, uygulamaya tepkilerini gösterirdiler.
İzmir ve Denizli ve ilçelerinden İl araç muayene işlemleri yaptıramayıp cezai işlem görmemek için Aydın"a gece saatlerinde gelerek araçlarında sabahlayan araç sürücüleri yetkililerin oluşacak yoğunluğu tahmin edip tedbir almaları gerektiğini belirttiler. Araç sahipleri 5 kilometrelik kuyruk da saatlerce sıralarının gelmesini beklerken bazı araç sahipleri gölgeliklere sığınarak 40 derecelik sıcak dan korunmaya çalışıp sıranın kendilerine gelmesini beklerken uyudular, sıraları gereği araçlarına terk edemeyip aşırı sıcağın altında bekleyen araç sahipleri sıcağın ve sıra stresinin verdiği gerginlikle aralarında sıra kavgaları yaşadılar.
Yaşanan kavgaları muayene kuyruğunun güvenliğini sağlayan polis ekipleri araya girerek büyümeden önledi. Öfkeli araç sahipleri yaşadıklarının insana reva görülemeyeceğini söyleyerek “Saatlerdir 40 derecenin altında işkence çekiyoruz. İnsanlar gerginlik den neredeyse birbirlerine saldırmaya başladı. Bu araç sırası bu kadar ağır ilerlerse bu geceyi de araçlarımızda sıramızı kaybetmemek için geçireceğiz. Yetkililer acilen buna çare bulmalı. İki görevli ile bu kadar aracın işi nasıl bitecek hala anlamış değiliz” diye konuştular.