Beklenen oldu, Futbol Federasyonu Ersun Yanal’ın görevine son verdi. İki tarafın da elbette kendine göre haklı nedenleri vardır. Alt yapıyla A Milli Takım, hatta federasyon yönetimi arasında iletişim kopukluğu olduğu doğru. Oralarda neler olup bittiğinden kamuoyu bihaber.
 
Ersun Yanal’ın aylık maaşı 130 bin TL. Aldığı ücret yüksek bulunuyor, aynen Fatih Terim’in maaşının sorgulandığı dönemde olduğu gibi şimdi de Yanal’ın maaşı spekülasyon konusu yapılıyor. Yetkilerinin çok fazla olduğundan, kimsenin işine karışamamasından yakınılıyor. İki taraf belki de mahkemelik olacak. Çünkü federasyon Yanal’ın kalan maaşlarını ödemek istemiyor. Yetkileri geniş olabilir, ama o yetkileri veren federasyonun kendisi. Ücreti belirleyen de dört senelik sözleşmeyi yapan da federasyon.
 
“BU NASIL SÖZLEŞME?”
 
Kriz yeni patlak verdi ama Mehmet Ali Aydınlar federasyonunun göreve geldiği ilk günlerde sıkıntı başgösterdi. Aydınlar yönetiminin ilk toplantısında Ersun Yanal dosyası masaya getirildi. Başkanın ilk tepkisi “Bu nasıl sözleşme? Bu kadar para verilir mi?” şeklinde oldu. Ve başkanın bu sözleri Yanal’ın hemen kulağına gitti. Yani başkanla arasına daha ilk günden soğukluk girdi.
 
‘HERKESİN GÖZÜ VAR’
 
Ersun Yanal şimdilik susuyor, milli maçlar arefesinde konuşmanın zarar getireceğini söylüyor. Ama yakında patlar. Görüşlerini basına açıklamasa da yakın çevresiyle paylaşıyor. Yanal’a göre federasyon kendisine karşı önyargılı düşünüyor, önyargılı hareket ediyor. Esas can alıcı nokta ise, görevden alınışını, “Fenerbahçe operasyonu” olarak görüyor. “Beni Fenerliler yedi” diyor. Ersun Yanal’ın kastettiği isimler;Mehmet Ali Aydınlar, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen. Üçü de Fenerbahçeli. Perde arkasında Rıdvan Dilmen’in olduğunu düşünüyor. Kendisinden sonra alt yapılardaki görevlere de Oğuz Çetin ve Rıdvan Dilmen’e yakın isimlerin getirileceğine inanıyor. “Altyapıya müdahil olmak, birilerine buraya sokmak istiyorlar. Herkesin gözü var” diyor.
 
DAHA AZ KAZANIYOR
 
Yetkilerinin genişliği ve gücü konusunda, “Ben devlet memuru değilim. Hareket alanım sözleşmemde tanımlanmış” ifadesini kullanıyor. Bütçesi ise göreve geldiği ilk günlerde genel bütçenin yüzde 7’siymiş, yüzde 2’ye kadar düşürülmüş. “Ben göreve geldiğimde UEFA, A Milli Takım hocalığı yapmış bir ismi altyapıya getirdiği için federasyona teşekkür bile etti. Şimdi ise yaptıklarına bakın” diyen Yanal, maaşıyla ilgili eleştirilere ise anlam veremiyor. Yıllık ücreti Trabzonspor’da 1 milyon 300 bin Euro, Manisaspor’da 1 milyon 700 bin Euro’ymuş. Son 5 yıllık ortalaması ise 1.5 milyon Euro. Milli Takım’da 4 yıllık paket anlaşma yapmış, ama aldığı yıllık ücret daha düşük kalıyor. Üstelik federasyon bünyesinde görev yaptığı dönem içinde gelen teklifleri de geri çevirmiş. (Habertürk)