Doğuş Grubu Yönetim Kurlu Başkanı Ferit Şahenk, Fenerli olmanın kendisi için dünyanın en zenginleri sıralamasında yer almaktan çok daha önemli olduğunu söyledi.

Şahenk, Habertürk"te katıldığı programda hayatında Fenerbahçe"nin önemini anlatırken, "Fenerbahçe"nin başkanlığını yapmak ister misiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Ben çok iyi bir Fenerbahçeliyim. Sporu çok severim. Kendim de yaparım. Sporla skoru çok iyi ayırmak lazım. Biz tabi ki skor Fenerahçe"den yana olsun isteriz. Zannediyorum kulüp başkanlığı yapmak kolay bir iş değil. Çok hassasiyetle yönetilmesi gerekir. Ben onun için bütün kulüp başkanlarını kutluyorum. Bu yüzden benim yapmam çok zor olur diye düşünüyorum. Ben stadyumda localarda bağırmayı, çağırmayı o heyecanı yaşamayı çok seviyorum."

Şahenk, grup bünyesindeki Garanti Bankası"nın NBA"i neden desteklediğini ise şöyle açıkladı: "Basketbolun merkezi ABD"dir. Bunu Türkiye"ye de getirip burada yaşatmak çok önemli şeylerdir. Garanti Bankası milli basketbol takımının sponsorluğunu yaptı. Gençlerimize NBA"yi daha iyi tanıtarak oraya Türkiye"den daha fazla genç yeteneğin gitmesini istiyoruz. Eskiden orada Türk yoktu. Şimdi Mehmet"i veya başka isimleri orada görmek beni dugulandırıyor. Bizim için sanat, kültür ve spor oldukça önemli."

Ekonomiyle ilgili sorulara da yanıt veren Şahenk, bir işadamı olarak "bilinmeyen"den ürktüğünü söylerken, "Biz son 4-5 senedir Türkiye"de artık günü kurtarmak yerine 3-5 senelik plan projeler yapıyoruz. Yatırımlarımızı artık buna göre planlıyoruz. Bunlar iş dünyası için muazzam bir şeydir. Ne kadar az bilinmeyen varsa bizim için iyidir" diye konuştu. Şahenk, "Siyasi belirsizliklerden endişeleniyor musunuz" sorusu, üzerine de şunları söyledi: "Gündemin belli yönlerde değişmesi ekonomik anlamda tabi ki çekingenlik getirir. Yabancı ortaklarımızla son aylarda yaşanan gerginlikler nedeniyle herhangi bir sorun yaşamıyoruz."