Vatan gazetesinin haberine göre, transferde ince eleyip sık dokumasıyla tanınan Fenerbahçe, ikinci Washington krizinin eşiğinden döndü. Sarı-lacivertli ekibin, kalp hastalığı nedeniyle futbol hayatı bitme noktasına gelen Real Madrid"in genç ön liberosu Ruben De La Red ile sezon başında resmen anlaştığı, ancak takımın bir diğer ön liberosu Diarra sakatlanınca Real"in son anda “Bu sakatlık nedeniyle orta sahada sorun yaşayabiliriz” diyerek transferden imza aşamasındayken vazgeçtiği ortaya çıktı.

SCHUSTER BIRAKMADI
İsminin gizli kalmasını isteyen Fenerbahçeli bir yöneticinin verdiği bilgiye göre, sarı-lacivertli kulüp 23 yaşındaki İspanyol oyuncuyu 2 yıl süreyle takip ettikten sonra bu sezon başında transfer etmeye karar verdi. Kulüpler arasında yapılan görüşmelerin ardından Real Madrid, kiralık olarak Getafe"de oynayan De La Red"i yaklaşık 10 milyon dolarlık bonservis karşılığında Fenerbahçe'ye vermeyi kabul etti.

Sarı-lacivertli kulüp yöneticileri Madrid"e anlaşma imzalamaya gitmeye hazırlanırlarken, İspanyol kulüp transferden vazgeçtiğini bildirdi. Real Madrid yönetimi gerekçe olarak da orta saha oyuncuları Diarra"nın ciddi biçimde sakatlanmasını gösterip, “Teknik direktörümüz Schuster sakatlanan Diarra"nın yerine ön liberoda De La Red"i kullanmak istediğini söyledi. Bu yüzden kadromuzda tutmaya karar verdik” diye konuştular.

30 EKİM FACİASI
Fenerbahçe yöneticileri 2008 Avrupa Şampiyonası"nda formasını giydiği İspanya Milli Takımı"na 1 gol kazandıran ve Aragones"in de çok istediği De La Red"i elden kaçırmanın üzüntüsünü yaşarken, ilginç bir gelişme Fenerbahçe'nin 10 milyon dolarlık bir zarardan kurtulduğunu ortaya koydu. Sezon başı, 30 Ekim 2008 tarihinde oynanan Kral Kupası maçında Real Union karşısında sahada baygınlık geçiren ve o tarihten bu yana tedavi görmekte olan genç oyuncunun kalp hastası olduğu ve futbol hayatının bitme aşamasında olduğu da Real Madrid Kulübü tarafından bir süre önce resmen açıklandı.

Böylece Real Madrid"in altyapısında yetişen ve İspanya Milli Takımı"na kadar yükselen Ruben De La Red"i transfer edemeyen Fenerbahçe'nin, büyük bir maddi zarardan kurtulmuş oldu

Hatırlanacağı gibi 2002-03 sezonunda Brezilya"nın Ponte Preta takımından 4 milyon dolara transfer edilen Washington, 27 Kasım 2002"de kalbinin bir damarında tıkanıklık tesbit edildiği gerekçesiyle anjiyo geçirmiş, Fenerbahçe bu futbolcuyla yollarını ayırmak zorunda kalmıştı.