CORNU’NUN RAPORU SONRASINDA TFF F.BAHÇE’Yİ ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE GÖNDERMEDİ
 
UEFA, BU AKŞAMKİ A.BİLBAO MAÇINI İPTAL EDİP TRABZONSPOR’U DEVLER LİGİ’NE ALDI
 
8 YIL CEZA YERSİNİZ!
Avrupa Futbolu’nun patronu UEFA, dün akşam Türk futboluna tam anlamıyla “ayar” verdi. 3 Temmuz’da başlayan şike depremi F.Bahçe’yi fena vurdu. Disiplin Komitesi Başmüfettişi Pierre Cornu’nun şike soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’le önceki gün yaptığı görüşme sonrasında UEFA, TFF’ye, “F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’nden çekilmesi gerekiyor. Aksi halde hem F.Bahçe, hem de TFF 8 yıla kadar varan büyük cezalar alabilir” diyerek uyarıda bulundu. UEFA’nın bu uyarısı sonrasında TFF, F.Bahçe’ye “çekilin” dedi.
 
GÜL: KURALLARA UYUN
UEFA’nın uyarısından sonra konuyu devletin en tepesine taşıyan TFF, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çıktı. Tarabya Köşkü’nde yapılan görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, “Uluslararası kurallar ihlal edilmemeli” deyince TFF, F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden çekti. Yapılan açıklamada “Hem F.Bahçe’nin hem de TFF’nin, yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir” gerekçesi vurgulandı.
 
‘ŞAMPİYON’ TRABZON
 
TFF Başkanı Aydınlar yaptığı açıklamada, kararı kendilerinin aldığını belirtirken “Ancak UEFA’nın talebi doğrultusunda hareket ettik” dedi. Akşam saatlerinden haberin yankıları sürerken UEFA, Şampiyonlar Ligi’ne F.Bahçe’nin yerine Trabzonspor’un direkt olarak alındığını duyurdu. Deplasmanda alınan 0-0’ın rövanşında bu gece T.T.Arena’da Avrupa Ligi’ne gidebilmek için Athletic Bilbao’yu elemenin planını yapan Trabzonspor bir anda kendini Şampiyonlar Ligi’nde buldu. UEFA, A.Bilbao maçının iptal edildiğini duyurdu.
 
GÜL UYARINCA
 
TFF Heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün şike soruşturmasıyla ilgili Mehmet Ali Aydınlar’dan son gelişmeler hakkında bilgi aldıktan sonra, “Uluslararası kurallara uyun” deyince düğmeye basıldı. Karar F.Bahçe’yi şoka uğratırken, Trabzonspor’u sevince boğdu. Yarım saat içinde meydanı dolduran binlerce taraftar “Şampiyon Trabzon” tezahüratıyla ortalığı inletti.
 
Eloğlu dinler mi?
 
TFF şike soruşturmasında adı geçen takımların durumu hakkındaki kararında topu mahkemeye atarken UEFA 1.5 saatlik bir ziyaretle hükmünü verdi. Eski bir savcı olan UEFA Disiplin Başmüfettişi Pierre Cornu önceki gün İstanbul Adliyesi’ne gelerek Savcı Mehmet Berk’ten bilgi almıştı. M.Ali Aydınlar olayı, ‘Sadece bilgi almaya geldi’ diye özetlemişti! Gazeteniz Türkiye de konuyu manşetine taşıdığı ‘UEFA EL KOYDU’ başlığıyla anonslamıştı... Ve bugün F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’ne katılamıyor...
 
Beşiktaş’ı iyi niyeti kurtardı
Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, UEFA’nın tavsiye kararlarıyla ilgili olarak, “Beşiktaş’ın iyi niyetli olması ve kupayı iade etmeleri onları kurtardı. UEFA bu tavrı olumlu karşıladı” dedi.
 
Karar büyük yankı buldu
F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesi tüm dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Sky Sports, F.Bahçe’nin UEFA’nın tavsiyesi sonrası Şampiyonlar Ligi’nin dışında kaldığını duyururken İngiliz Telegraph gazetesi de internet sitesinde gelişmelere yer verdi. Associated Press de F.Bahçe’nin turnuvaya 12 gün kala men edildiğini yazdı.
 
Transfer için ek süre yok
Futbol Federasyonu, 2011-2012 futbol sezonu birinci transfer ve tescil döneminin, daha önce açıklandığı gibi 5 Eylül Pazartesi akşamı sona ereceğini bildirdi. Federasyondan yapılan açıklamada, transfer döneminin uzatılacağı yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
 
Devler Ligi’nin son yolcuları
Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan son takımlar, dün gece oynanan maçlarla belli oldu. Lyon, Benfika, Arsenal, BATE Borisov, Viktoria Plzen takımları gruplara kaldı. Dün geceki maçların sonuçları şöyle: Rubin Kazan-Lyon: 1-1, Benfica-Twente: 3-1, Plzen-Kopenhag: 2-1, S.Graz-BATE: 0-2, Udinese-Arsenal: 1-2 Gruplar, yarın Monaco’da yapılacak kura çekimi ile belirlenecek.
 
Türkiye