Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, konuk ettiği Ankaragücü'nü 4-2 mağlup etti ve birkaç saatliğine Galatasaray'a kaptırdığı liderliğini geri aldı.

Fenerbahçe, maça ciddi bir baskı ile başladı. Taraftarın da yoğun desteğini arkasına alan İstanbul'un Sarı-lacivertli ekibi, Alex ve Bienvenu ile ilk dakikadan itibaren gol yollarında etkiliydi.

Kanatlarda Özer, Ziegler ve Stoch'un ekstra oyunu ile Ankaragücü'nü sahasına hapseden Fenerbahçe, aradığı golü mücadelenin 18'inci dakikasında buldu. Slovak oyuncu Miroslav Stoch, Ziegler'den aldığı pası bekletmeden kaleye gönderdi ve harika bir gole imzasını attı. Ceza sahası dışından Ankaragücü ağlarını havalandıran Stoch, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından da sürekli hücumu düşünen Fenerbahçe, ikinci golü bulamayınca kalesinde de kontra ataklar görmeye başladı. Bunlardan birisi de Ankaragücü'nün golüyle sonuçlandı. 42'inci dakikada Murat Duruer, sol kanattan Fenerbahçe savunmasının arkasına sarktı ve şık bir vuruşla maça dengeyi getirdi.

Maçın ilk yarısı da 1-1 beraberlikle sona erdi.


İkinci yarıya ise konuk takım Ankaragücü iyi başladı. Yakaladığı önemli gol pozisyonlarını Turgut Doğan Şahin ile cömertçe harcayan konuk takım, ikinci yarının ilk dakikalarında öne geçme fırsatlarından yararlanamadı.


Ankaragücü'nün etkili oyununa cevap ise 51'inci dakikada Cristian Baroni'nin ceza sahası dışından füzesi ile geldi. 51'inci dakikada gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Baroni, uzak mesafeden çok sert vurdu ve Fenerbahçe'yi maçta 2-1 öne geçirdi.

ikinci yarının hemen başında rahatlayan Fenerbahçe, 58'inci dakikada ise farkı ikiye çıkardı. Miroslav Stoch, bu kez sol çaprazdan kaleyi gördü ve muhteşem bir gole daha imza attı. Kaleci Özden, Stoch'un füzesini sadece izlemekle yetindi.

İkinci yarının ilk bölümünde bulduğu harika gollerle skor avantajını yakalayan Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda ise maçın temposunu düşürdü. Alex-Dia değişikliği ile kontra atakla gol arayan ev sahibi Fenerbahçe, kalesinde de sürekli gol tehlikesi yaşamaktan kurtulamadı.

Bu pozisyonlardan birisinde ise Ergin Keleş, Fenerbahçe savunma oyuncularının arasından iyi yükselip, kafayı vurde ve konuk takımın yeniden umutlanmasını sağladı. İkinci golün ardından çok net bir gol pozisyonu da bulan Ankaragücü, 88'inci dakikada ise 4'üncü golü gördü. Gökhan Gönül'ün kaleye şutu, Dia'nın önünde kaldı. Senegalli oyuncu, güzel bir vuruşla skoru 4-2 yaptı ve Şükrü Saraçoğlu'ndaki taraftarları rahatlattı.

Nefesleri kesen karşılaşma, Fenerbahçe'nin 4-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.