Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe, sahasında Trabzonspor'u konuk edecek. Ligde son 3 maçtır galip gelemeyen Fenerbahçe, hafta boyunca yaptığı idmanlarla güç ve moral depoladı. En son geçtiğimiz hafta Aytemiz Alanyaspor'a 1-0 mağlup olan sarı-lacivertli ekip, kötü gidişatı sonlandırmak ve geride kalan haftaları sıkıntısız atlatmanın peşinde. Ligde oynadığı son 18 maçta sadece bu sezonun ilk yarısında bordo-mavili ekibe yenilen sarı-lacivertliler, bu maçı kazanıp 31'inci haftada konuk olacakları Kasımpaşa deplasmanına odaklanmak istiyor. Trabzonspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışı Kadıköy deplasmanında devam ettirmek istiyor.

Fenerbahçe - Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Ülker Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak mücadelede beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detaylar fanatik.com.tr'de...

Mücadelede hakem Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Durun ile Tarın Ongun üstlenecek.

Fenerbahçe'de iki eksik

Fenerbahçe'de Trabzonspor maçı öncesinde 2 sakat 2 de cezalı oyuncu bulunuyor. Sarı-lacivertli ekipte ligin 28'inci haftasında oynanan Galatasaray derbisinde sakatlanan ve sonrasında yapılan tetkikler sonucu kasık bölgesinde kısmi yırtık tespit edilen Victor Moses ile ligin 29'uncu haftasındaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında sakatlanan ve sol üst arka adale zarında yırtık ile kanama tespit edilen Serdar Aziz, forma giyemeyecek.

Öte yandan sarı-lacivertli ekipte İsmail Köybaşı ile Mehmet Ekici cezalı oldukları için takımını Trabzonspor maçında yalnız bırakacak.

Yanal galibiyet hesapları yapıyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, eski takımına karşı üstün gelmenin hesaplarını yapıyor. Bordo-mavili takımın başında en son 15 Ekim 2017'de görev alan Ersun Yanal, teknik patronluğunu yaptığı sarı-lacivertli ekiple bu maçta eski takımına karşı heyecan yaşayacak. Kadıköy'de Fenerbahçe ile maç kaybetmeyen Yanal, sarı-lacivertli ekiple bu zamana kadar çıktığı 24 lig maçında 18 galibiyet, 6 beraberlik alırken, mağlubiyet yaşamadı.

Uzun aradan sonra Cüneyt Çakır

FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, uzun bir aradan sonra Fenerbahçe ve Trabzonspor takımlarının maçında düdük çalacak. Çakır, Kadıköy'de en son 20 Ekim 2016'da Galatasaray ile oynanan maçta, Trabzonspor'un sahasında ise 19 Eylül 2015'te Galatasaray maçında görev aldı.

Fenerbahçe ile Trabzonspor 123. randevuda

Fenerbahçe ile Trabzonspor , Süper Lig'de yapacakları maçla 123. kez karşı karşıya gelecek. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974'te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 45 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe'nin 10 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 91 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, dörder Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, toplam 122 maçtan 48'ini kazandı, bordo-mavili takım ise 38 galibiyet elde etti. Taraflar 36 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Fenerbahçe'nin 154 golüne, Trabzonspor 132 golle cevap verdi.

Ligde Fenerbahçe önde

Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde 91 kez karşı karşıya geldi. Lig maçlarında Fenerbahçe 37, Trabzonspor 23 galibiyet aldı, 31 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin ligdeki 120 golüne, Trabzonspor 91 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan maçı bordo-mavililer 2-1 kazandı.

Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 22 yıldır yenemiyor

Bordo-mavililer ezeli rakibi Fenerbahçe'yi İstanbul'da 22 yıldır yenemiyor. Bordo mavililer, Kadıköy'de en son 23 Ağustos 1997'de 3-1'lık galibiyet alırken, söz konusu tarihten sonra dış sahada maç kazanamadı. İki takım arasında Fenerbahçe'nin ev sahipliğinde yapılan toplam 58 resmi ve özel maçta Fenerbahçe'nin 27, Trabzonspor'un ise 11 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 20 maçta eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 84, Trabzonspor ise 55 gol attı.