Bucaspor'a konuk olan Fenerbahçe rakibini 5-3 mağlup ederek Trabzonspor'un puan kaybettiği haftada averajla liderlik koltuğuna oturdu. Kanarya'nın 4. golünü atan Güiza rakip fileleri havalandırdıktan sonra gözyaşlarına hakim olamadı.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftası eşine zor rastlanır bir maça sahne oldu. Bucaspor karşısında 3-1 geriye düşen Fenerbahçe sahadan 5-3'lük skorla galip ayrılmasını bildi.

Sarı Kanaryalar'a galibiyeti getiren golleri 17'de Emre Belözoğlu, 59 (pen) ile 62'de Alex de Souza, 74'te Daniel Güiza ve 90+2'te Andre Santos kaydetti. Ev sahibi takımın golleri 15. dakikada Musa Aydın ile 38. ve 53. dakikalarda Abdukadir Özgen'den geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 70'e yükselterek aynı puandaki Trabzonspor'un averajla üstüne çıktığı ve liderlik koltuğuna oturdu. İzmir temsilcisi ise 24 puanla 16. sırada kaldı.

ALEX 21 GOLE ULAŞTI

Karşılaşma öncesi gol krallığı yarışında 19 golle 1. sırada bulunan Fenerbahçe'nin tecrübeli oyuncusu Alex, bu maçta da rakip fileleri 2 kez havalandırarak 21 gole ulaştı ve zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Şampiyonluk yarışı veren iki takımın kalan maçları şöyle:

Fenerbahçe: İBB, Karabükspor (D), Ankaragücü, Sivasspor (D)
Trabzonspor: G.Antepspor, Bucaspor (D), İBB, Karabükspor (D)

Hürriyet