Fenerbahçe Yönetimi'nin İstanbul'a beklediği Daum erken gelerek herkesi şaşırttı... Gelişmeleri izliyoruz...

Fenerbahçe yönetiminin uzlaşarak göndermek istediği Christoph Daum İstanbul'a geldi.

İspanya'da tatilde olan ve perşembe günü küçük oğlu Jean Paul için İstanbul'da olacağı söylenen Alman hoca, 1 gün önceden gelerek herkesi şaşırttı. Daum'un İstanbul'da bu gece evinde dinleneceği ve yarın sabah Başkan Aziz Yıldırım ile görüşeceği belirtilirken, Alman hocanın bu akşam saatlerinde de Başkan Yıldırım ile bir görüşme yapabileceği öğrenildi.

Daum İstanbul'a bugün dönerken, Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük yapan Ayhan Tumani de gece İstanbul'da olacak. Daum ve Tumani ile yarın sabah ise kulüpte görüşüleceği ifade edildi.

Kulüp binasında hareketli saatler

Öte yandan bugün gün boyunca yöneticilerin kulüp binasında hareketli saatler yaşadıkları ve çalışma temposunun yüksek olduğu öğrenildi.

İşte Daum'u tehdit eden yönetici

Alman hocadan tazminat ödemeden kurtulmak isteyen sarı lacivertlilerin asbaşkanı Özaydınlı, “Can güvenliğini koruyamayabiliriz” diyerek "istifa et" imasında bulundu. Buna karşın Daum, kendini kovdurup tazminata hak kazanmak için Özaydınlı ile aralarında geçen bu konuşmayı basına sızdırdı

Fenerbahçe'de, yönetim kurulu ile Christoph Daum arasında ciddi bir soğuk savaş yaşanıyor. Alman teknik direktörün sözleşmesinde yer alan "tek taraflı feshedilirse 8 milyon 400 bin Euro almaya hak kazanır" maddesi, iki tarafı birbirine düşürdü.

Fenerbahçe yönetimi bu parayı ödemeden Daum"dan kurtulmanın yollarını ararken, Alman hoca da boş durmuyor. O da kurnazca bir taktik izleyerek, tazminatı son kuruşuna kadar almayı planlıyor. Şimdi gelin, neden böyle yazdığımızı detaylı biçimde anlatalım...

TARAFTARI ZAPTEDEMEYİZ

Christoph Daum, Fanatik gazetesinde dün yer alan açıklamasında, “Fenerbahçeli bir yönetici beni tehdit etti. Yeni sezonda kalmaya direnirsen, ailen ve senin için iyi olmaz” dedi.

Gündeme bomba gibi düşen bu iddiayı araştıran Hürriyet, Daum"un ismini açıklamadığı bu yöneticinin Murat Özaydınlı olduğunu ortaya çıkardı. Yine ismi bizde saklı bir Fenerbahçe yöneticisi, Özaydınlı ile Daum arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı:

- Özaydınlı: Şampiyonluğun gitmesinin ardından burada can güvenliğini sağlayamayız.

- Daum: Ne demek istiyorsunuz?

- Özaydınlı: Bu taraftarı zaptedemeyiz. Başına bir şey gelme ihtimaline karşın can güvenliğini koruyamayabiliriz.

Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı"nın bu şekilde konuşmasının sebebi gayet basit; Christoph Daum kendi rızasıyla görevi bırakıp istifa edecek, böylelikle de Fenerbahçe 8.4 milyon Euro tazminat ödemekten kurtulacak.

SON KURUŞUNA KADAR...

Diğer taraftan Daum"un, Özaydınlı ile aralarında geçen bu konuşmayı basına sızdırmasının nedeni de o tazminatı son kuruşuna kadar almak. Alman hoca, böylelikle Fenerbahçe yönetiminin kendisinden tamamen soğumasını sağlayarak sözleşmesini tek taraflı feshettirecek ve 8.4 milyon Euro tazminata hak kazanacak.

Daum aynı taktiği şampiyonluğu yine son maçta kaptırdığı 2005-2006 sezonunun sonunda da uygulamıştı.

Kaybedilen şampiyonluğa rağmen Daum"un göreve devam etmesi gündeme gelmiş, ancak Alman hoca 16 Mayıs 2006 tarihli Fanatik gazetesine verdiği röportajda Fenerbahçe yönetimini yerden yere vuran açıklamalar yapınca, ipler tamamen kopmuştu.

Özellikle başkan Aziz Yıldırım"ı hedef alan sözlerinden dolayı Daum"un sözleşmesi feshedilmişti.

DHA