Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Fenerbahçe, bir an önce yeni sezona başlamak isterken, yine yeni bir kadro kurmak için yola çıkılacak. Gelecek yıl kadroda yeniden bir yapılanmaya gidecek olan sarı-lacivertliler, son 4 yılda hep benzer bir tabloyla karşı karşıya kaldı.

Sarı-lacivertli kulüp, son 4 yılda tam 44 transfer yaptı. Aynı dönemde Fenerbahçe, Vitor Pereira, Dick Advocaat, Aykut Kocaman, Phillip Cocu, Erwin Koeman ve Ersun Yanal'la beraber tam 6 farklı teknik direktörle çalıştı. Bu süreçte tek bir kupa dahi kazanılamadı, Şampiyonlar Ligi'ne bile kalınamadı. 2015-16 sezonundan bu yana da transfere 95 milyon euro harcandı.

Fenerbahçe, şimdi de 2019-2020 sezonu için silbaştan bir kadro yapılandırmasının içine girmek üzere... Gelecek yıl zirveye oynayacak bir takım için 8 ila 10 arası yeni oyuncunun gelmesi hedefleniyor.

İşte Fenerbahçe'nin 2015 yaz döneminden bu yana sezon sezon transfer çalışmaları:

2015-16 sezonu: Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde Luis Nani ve Van Persie gibi flaş transferlerle sezonu açtı. Tam 11 yeni transfer yapıldı. Ancak Fenerbahçe, ligi Beşiktaş'ın gerisinde 2. bitirip, Türkiye Kupası'nı finalde Galatasaray'a kaybetti.

2016-17 sezonu: Sezona başlarken Dick Advocaat'ı teknik direktör yapan sarı-lacivertliler, 8 yeni transfer yaptı. Yine sil baştan bir kadro kuruldu ancak 3. sırada kalındı.

2017-18 sezonu: Aykut Kocaman'ı geri getiren Fenerbahçe, 10 tane transfer yaptı. Kadro bir kez daha yenilendi ancak lig ve kupa finalde kaybedildi.

2018-19 sezonu: Başkan Ali Koç'un ilk yılında Phillip Cocu ile sezona girildi. Koeman ve Ersun Yanal'la devam edilen bu dönemde tam 15 transfer yapıldı. Fenerbahçe küme düşme hattına kadar geriledi, kupada erken havlu attı.

2015-16 GELENLER: