Süper Lig'in ikinci yarısının başlamasının ardından üst üst 7 maç kazanarak zirveye oturan Sarı-lacivertliler, bu performansıyla beraber Avrupalı sayılı takımların arasına girdi.

Aykut Kocaman yönetiminde Süper Lig'in ikinci yarısına fırtına gibi giren Fenerbahçe sırasıyla Antalyaspor, Trabzonspor, Manisaspor, Kayserispor, Beşiktaş ve Kasımpaşa maçlarını kazandı.

İlk yarının son maçında da Sivasspor'u mağlup eden Sarı-lacivertliler galibiyet serisini 7'ye çıkarmış oldu. Fenerbahçe bu seriyi yakaladığı 7 maçta toplam 15 gol bulurken kalesinde sadece 3 gol gördü.

Sarı-lacivertliler son mağlubiyetlerini ise Ankara'da karşılaştığı Ankaragücü maçında 2-1'lik mağlubiyetle almıştı. 12 Aralık 2010 tarihinden bu yana oynadığı tüm lig maçları kazanan Fenerbahçe'yi gösterdiği bu performans liderliğe kadar taşıdı.

AVRUPA'DA SAYILI TAKIMLARIN ARASINA GİRDİ

Fenerbahçe'nin göstermiş olduğu olağanüstü performans aynı zamanda Avrupa'da da adından bahsettiriyor.

Avrupa'da seri yapan takımların arasında 7 maçla 3. sırada yer alan Sarı-lacivertlileri sadece 11 galibiyet serisiyle Benfica, 9 galibiyetle Porto ile Bulgaristan'ın Litex takımı geride bıraktı.

Radikal