Güiza'nın doğduğu yer olan Jerez'de 11 yaşında futbola başladığı ve 17 yaşına kadar oynadığı kulüp olan Liberacion, Fenerbahçe'nin, Daniel Güiza'yı Mallorca'dan transfer etmesinin ardından kendilerine vermesi gereken yetiştirme bedelinin sadece ilk taksidini ödediğini belirtip, paranın geri kalanını almak için yasal mücadele başlatacağını açıkladı.

İspanyol futbolcunun 14 milyon 405 bin Avro'ya Mallorca'da Fenerbahçe'ye transfer olduğunu belirten Liberacion kulübünün direktörü Domingo Ramirez, FIFA'nın kuralları gereği Fenerbahçe'nin Liberacion'a 211 bin 825 Avro yetiştirme bedeli ödemesi gerektiğini ifade etti.

Fenerbahçe kulübü yöneticilerinden Osman Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu, Liberacion kulübünün yöneticilerinden Fernando Garcia Marquez ve Rodrigo Garcia arasında 13 Ocak 2009 tarihli bir sözleşme imzalandığı ve Güiza için ödenecek paranın 2009'un ocak ve ağustos aylarında 8 takside bölündüğü açıklanırken, Fenerbahçe'nin ilk taksit olan 26 bin 478 Avro'yu ödediği, ancak geri kalan 185 bin 443 Avro'nun ödenmediği bildirildi.

Küçük bir kulüp olmalarından dolayı söz konusu miktarın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Liberacion kulübünün direktörü Ramirez, “Sezona başlamak için 4 bin Avro harcama yaptık. Teknik ihtiyaçlarımızı, soyunma odalarımızı yenilemek istiyoruz” dedi.

Ramirez, Fenerbahçe ile anlaşma sağlanamaması halinde FIFA veya Uluslararası Spor Mahkemesi'ne (CAS) şikayette bulunabileceklerini savunarak, “En ideali Güiza'nın aracı olup, bize yardımcı olmasıdır” şeklinde konuştu.


Vatan