GÜRCAN BİLGİÇ: Yedeklere veda! (SABAH)

Sahadaki Fenerbahçe kadrosu, eğer ligde de devam eden takım olsaydı, Fenerbahçe, averajla liderin arkasında olur muydu?

Deniz Barış ve Bekir'in topla küskünlükleri sürüyor. Evet, mücadelenin içinde varlar. Hiç olmazsa kötü koşmuyorlar mı demeliyiz? Fenerbahçe formasını giyen oyuncunun vasatı bu mudur?

Santos, Carlos'dan bayrağı devir almış. Tüm sezona geçmiş olsun dedirtecek galiba.

Yine düşünelim. Bu takım ligde ne yapardı? Aklımdan geçeni yazmaya içim elvermiyor.
Daum ya bu oyuncuların formunu yükseltip, futbolu tekrar hatırlamalarını sağlayacak, ya da sezon sonunda (ya da ortasında!) hepsi kendine bir başka takım bulacak, onlardan daha iyileri gelecek.

Roberto Carlos'a elveda derken, yetkili ve etkili Aykut Kocaman ile bambaşka bir devrin başlamasını bekliyoruz. 

LEVENT TÜZEMEN: Maestro Özer (SABAH)

6 haftadır takımına hasret kalan Fenerbahçe taraftarı, Sheriff maçıyla özlemini dindirdi. Gruptan lider çıkmayı garantilemiş Fenerbahçe, aldığı bu galibiyetle grubu rekor sayılacak 15 puan ile tamamladı.

Özer, Semih, Uğur Boral ve Güiza'dan oluşan hücum hattının birbirleriyle yaptığı pas alışverişi çok uyumluydu. Uğur'un golde topa vuruşu mükemmeldi. Daum sezon başından beri Uğur Boral'a haksızlık ettiğini herhalde Sheriff maçında anlamıştır.

Eğri oturup doğru konuşalım; Avrupa Ligi gruplarından lider olarak çıkan Galatasaray'la Fenerbahçe'nin kulübeleri arasında fark var. Fenerbahçe'nin kulübesi daha zengin. Futbolda yıldızlara çok önemli olduklarını sık sık hatırlatacaksınız ama vazgeçilmez olmadıklarını da hissettireceksiniz. Bu da ancak rekabetle olur. Ne yazık ki; rekabeti ikinci plana atan Daum'un bu tavrı yüzünden Fenerbahçe kulübesi bu zamana kadar Sheriff maçındaki parlaklığı hiç yansıtmamıştı.

SELÇUK YULA: Yolun açık olsun (FOTOMAÇ)

F.Bahçe maça antrenman havasında başladı ve öyle de götürdü. Tamam elbette skorun bir önemi yoktu ama sahadaki oyunculardan daha fazla mücadele beklerdim. Çünkü fazla forma şansı bulamayan futbolcuların kendilerini göstermeleri gereken bir maçtı.

Ön libero Cristian'sız olmuyor. Alex'in kesinlikle alternatifi yok. Carlos dün veda maçına çıktı. F.Bahçe onunla beraber şampiyonluk kazanamadı ama dünyaya tanıtımını yaptı. Kendisini yakından tanımaktan büyük şeref duyduğum büyük futbolcu... Güle güle yolun açık olsun.

HAŞİM ŞAHİN: Niye fıtık ettin? (FOTOMAÇ)

Bir futbolcuyu en iyi verim alabileceği yerde oynatmak teknik direktörün asli göreviyse eğer, Daum adına dün akşam "Yapma be" diyebileceğimiz en önemli şey olsa olsa Alex'in veliaht olarak işaret ettiği Özer yerine Semih'i üstadın yerinde oynatmasıydı sanırım. Bunun dışındaki oyuncutercihleri ve görevlendirmeleri saygıyı hak etti bence.

Adeta öyle bir durum yani Selçuk, Deniz ve Volkan Babacan'ın böylesine stretsiz bir maçtaki görüntüleri. Şüphesiz, benzer bir hayretimizi de Sayın Daum için dillendirmek zorundayız. Be kardeş bu kadar alternatifli bir kadro varken elinde, neden aylarca fıtık ettin Fenerbahçelileri. Ve Carlos tabii. Bir rüzgar gibi geldi, geçti belki. Ama sığlığın bağdaş kurduğu coğrafyamızda derinliğin futbola gizlenmiş yanıyla tanıştırdı bizi./sabah