Haddim olmayarak İslam Çupi"nin “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğüdür, ne de kupa büyüklüğüdür” sözüne bir ek yapmak istiyorum; “Fenerbahçe büyüklüğü 6"da 6 hiç değildir”

Fenerbahçe"nin analizine geçmeden önce teknik direktör Daum ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Taraftarın ortaya koyduğu tepkiye ben de “hayır” diyorum. Oyunculara yapılan protestoya ben de katılmıyorum. Ama Daum"un alay edercesine verdiği demece de kesinlikle karşı çıkıyorum. Hocanın “Fenerbahçe taraftarı hiç 6"da 6 gördü mü?” demesi hoş kaçmadı. Ayrıca bu takım sezon içinde 12"de 12 de gördü, 11"de 11 de gördü, 10"da 10 da gördü. Hatta Daum zamanında da 12"de 12"yi gördü. Bu taraftar 4-3 kaybedilen Beşiktaş derbisinden sonra hem de kaleci Pancu iken takımını ayakta alkışlayarak soyunma odasına yolcu etti. Haddim olmayarak İslam Çupi"nin “Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğüdür, ne de kupa büyüklüğüdür” sözüne bir ek yapmak istiyorum. “Fenerbahçe büyüklüğü 6"da 6 hiç değildir.”

"Kaybederken ders çıkarmak önemli"
Daum"un bunu kavraması lazım. Fenerbahçe, Daum"un kariyerinde çalıştırdığı en önemli kulüp. Öyle olmazsa apar topar dönmezdi zaten. Memleketinde kalırdı. Köln"den “git” diyen olmamıştı. Neyse biz sahaya dönelim; Sezon başında “Size 18 puan versek, 7. haftadan lige başlayın” teklifini getirseler, hemen “bana ne iyi futboldan” der kabul edersiniz. Kısacası havada atlarsınız. Futbolda kaybederken ders çıkarmak kolaydır. Önemli olan kazanırken bunu yapabilmek. Fenerbahçe 3-4 maçtır sallanıyor ama fire vermiyor. Örneğin rakibi Galatasaray bayağı iyi oynayarak kazanıyor ama iki takım da aynı puanda. Yani Galatasaray formda ve limiti kadar oynuyor. Fenerbahçe"nin en iyi yönü formsuz olmasına rağmen 18 puan alabilmesi. Aslında takımın oyunsal ve oyuncu kapasitesi daha fazla. Son bir kaç yıldır rotasyon kelimesi çok kullanılmaya başlandı. İşte o kelimenin tam zamanı. Hatta biraz geç kalındı. Daum kalıplaşmış 11 ile yoluna devam ediyor. Ama takımın yarısından fazlası yorgun. Bu da doğal. Milli Takım oyuncuları var, kıtalararası gidip gelen var. Geçtiğimiz yıllara göre rotasyon için daha uygun bir kadroya da sahip. Kenarda denk oyuncular mevcut. Kazım-Deivid, Güiza-Semih, Santos-Uğur, Cristian-Selçuk gibi. Daha da sayabiliriz. Özer"den de faydalanma zamanı geldi bence. Volkan Demirel, Lugano, Emre, Alex omurgaya baktığımızda olmazsa olmaz diyebileceğimiz, her maç forma verebileceğiniz isimler. Bunların performansına baktığınızda iyi oynamasalar bile mücadele ediyorlar.

Güvenin artması avantaj
Bence Bursa ve Belediye maçlarında yapılması gereken rotasyon Antalya maçında yapılabilir. Hafta içinde maç olmadığı için aktif dinlenme ile geçilebilir. Ancak bir gerçek de var ki, üst üste alınan galibiyetler takımın güvenini artırdı. Bu da önemli bir avantaj. Ayrıca Fenerbahçe"nin kapasitesine ulaşacağı günler de olacaktır./fanatik