Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri"nde yapılan törende, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile Azerbaycan Futbol Federasyonu Başkanı Rovnag Abdullayev, işbirliği anlaşmasına imza attı.

Başkan Aziz Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, Türkiye ile Azerbaycan arasında tarihten gelen kardeşlik bağları bulunduğunu belirterek, "(İki devlet tek millet) sloganıyla her zaman bunu dile getiriyoruz. Bu kardeşlik bağı her alanda iki ülke arasında güç birliği ve ortaklıklar yaratmaktadır. Bugün de Fenerbahçe Kulübü ile Azerbaycan devletinin federasyonu arasında sportif anlaşma yapıyoruz" dedi.

Aziz Yıldırım, bu anlaşma ile Fenerbahçe bünyesinde yer alan her kategorideki futbol takımlarının, Azerbaycan Futbol Federasyonu bünyesinde yer alan her kategorisindeki milli takımlarla çalışmalar yapacağını vurgulayarak, "Karşılıklı olarak gerektiğinde futbolcuları getirip, buradaki 15 Yaş Altı Azerbaycan Milli Takımı gibi eğitim vereceğiz ve Azerbaycan futboluna katkı sağlayacağız. Fenerbahçe Kulübü ve Türkiye olarak da bundan faydalanacağız" diye konuştu.

Abdullayev ise bu anlaşmanın Azerbaycan futboluna büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Azerbaycan"ın 15 Yaş Altı Milli Takımını buraya gönderdik, artık onlar Fenerbahçe"nin tesislerinde antrenmanlar yapıyorlar. Fenerbahçe Kulübü"nde Azerbaycan futbolu için yeni futbolcular hazırlayacaktır" dedi.

Fenerbahçe tesislerinde ve sarı-lacivertli kulübün antrenörleriyle 13 Temmuz 2009"dan itibaren İstanbul"da çalışan Azerbaycan 15 Yaş Altı Futbol Takımı"nın anlaşma çerçevesinde 1 yıl eğitim alacağı kaydedildi.
İmza törenine bazı yöneticiler, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, antrenör Ayhan Tumani, Futbol Takımı Sportif Direktörü Aykut Kocaman, futbolculardan Selçuk, Ali ve Bekir ile Azerbaycan 15 Yaş Altı Milli Takımı futbolcuları katıldı.

Abdullayev, imza törenin sonunda Aziz Yıldırım"a arkasında isminin yazılı olduğu milli takım formasını hediye etti. Yıldırım, Abdullayev, Daum ve futbolcular, daha sonra Azerbaycan 15 Yaş Altı Futbol Takımı oyuncularıyla fotoğraf çektirdi.

Bu arada, Başkan Aziz Yıldırım, toplantının ardından Daum ile bir süre sohbet etti.