MAÇTAN DAKİKALAR


2. Dakikada Partizan korner kullandı, Semih kafayla uzaklaştırdı.


4. Dakikada Roberto Carlos'un ortasında Güiza topla buluştu. Ceza sahası ön çizgisinden çektiği şutta kaleci topu iki hamlede kontrol etti.


6. Dakikada orta sahadan Alex'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasına gelen ortayı Lugano kafayla kaleye gönderdi. Top kaleci Bozoviç'te kaldı.


8. Dakikada Gökhan Gönül sağdan ortaladı, savunmaya çarpan top kornere çıktı. Alex yerden Güiza'ya pas verdi. Güiza'nın geri yolladığı topu Alex yeniden bu oyuncuya göndermek istedi ama İspanyol golcü ofsayta düştü.


SARI KART 9. Dakikada Fenerbahçe savunması az adamla yakalandı. Tosiç'i düşüren Lugano hakemden sarı kart gördü. Faulden kazanılan serbest vuruşu Tosiç kullandı ama 30 metreden çektiği şut Volkan'ın kontrolünde yandan auta çıktı.

13. Dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Alex'in soldan kornerinde Semih topu havalandırdı. Kalecinin çizgi üzerinden yumrukladığı topa Lugano vurmaya çalıştı ama top ceza sahasına düştü ve dışarıya yöneldi. Alex'in boştaki Roberto Carlos'a aktırdığı topta yapılan ortaya Güiza penaltı noktası yakınlarında rövaşata vurmaya çalıştı ama top farklı şekilde auta çıktı.


15. Dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Kazım uzaktan vurdu ama etkisiz kalan bir şut oldu.


15. Dakikada bu kez Partizan hızlı geldi, ceza sahasına yapılan ortada Yasin topu yatarak uzaklaştırmayı başardı.


16. Dakikada Uğur Boral'ın ortasında gerilerden gelen Alex penaltı noktası yakınlarında vuracaktı ama savunma son anda ayak koydu.


20. Dakikada Fenerbahçe rakip kaleyi abluka altına aldı. Soldan gelişen atakta Güiza ve Semih'i geçen top Alex'in önüne geldi. Brezilyalı yıldızın şutunda kaleci topu güçlükle yumrukladı. Ardından Fenerbahçe topu yine kaptı, Gökhan sağdan indi ve ortaladı. Savunma son anda topu kornere çeldi.


23. Dakikada Gökhan Gönül'ün ortasında Uğur Boral kale önüne indirdi ama 3 Fenerbahçeli futbolcu da topa dokunamayınca Fenerbahçe bir golden oldu.


24. Dakikada Maldonado'nun ceza sahası dışından şutunu kaleci güçlükle çeldi.


GOL 28. Dakikada Fenerbahçe aradığı golü buldu. Ceza sahasının sol çaprazına yapılan ortada Güiza topu Uğur'a indirdi. Uğur'un arka direğe ortasına hareketlenen Semih Şentürk kafayla golü attı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.


32. Dakikada Uğur Boral'ın kaptırdığı topta Fenerbahçe savunması az adamla yakalandı ama Paunovic'in ceza sahasına girerken çektiği şutta top Maldonado'dan döndü.

36. Dakikada Kazım'ın sağdan ortasında Güiza topu arkaya bıraktı, savunma oyuncularına çarpan topta Fenerbahçeliler topun elle temas ettiğini öne sürerek penaltı bekledi.

40. Dakikada Roberto Carlos'un ara pası yavaş kalınca Volkan kalesini terkederek topu uzaklaştırdı.


44. Dakikada Semih'e yapılan sert müdahale sonrası Milli futbolcumuz bir süre yerde sakatlık geçirdi. Bu faulden kazanılan serbest vuruşta Alex'in ortasında Lugano ofsayta düştü.


İKİNCİ YARI



49. Dakikada inanılmaz bir gol kaçtı !.. Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül ceza sahasına girdi ve kale önüne çıkardı. Kazım boş kale yerine topu üstten auta atarak Fenerbahçe'yi bir golden etti.


SARI KART 50. Dakikada Yasin sarı kart gördü.


51. Dakikada savunmanın arkasına atılan uzun pasa Güiza hareketlendi. Güiza Bozovic'i geçerken Sırp kaleci son anda topa dokundu. Yön değiştiren ve Güzia'nın dizine çarpan top auta çıktı.

GOL 59. Dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Sağdan gelişen atakta Güiza kale önüne ortaladı, Alex kafayla topu ağlara gönderdi: 2-0


OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ 61. Dakikada Uğur Boral'ın yerine Gürhan Gürsoy oyuna dahil oldu.

64. Dakikada Fenerbahçe defansının arkasına atılan topta Diarra kaleci Volkan ile karşı karşıya kalacaktı. Bu sırada Lugano topa ayak koydu ama Volkan ileri çıktığı için top onu geçerek ağlarla buluştu. Ancak hakem ofsayt kararı verdiği için gol geçerli sayılmadı. Pozisyonun tekrarında net biçimde ofsayt olmadığı görüldü.

72. Dakikada Semih çıktı, Önder girdi.


GOL 76. Dakikada Partizan golü buldu. Tosiç kaleyi karşıdan gören bir noktadan kullandığı frikikte topu tam doksana gönderdi. Skor 2-1 oldu.


82. Dakikada Alex ceza sahası dışından vurdu, kaleci zorlukla tokatladı. Güiza yetişip dar açıdan vurdu kaleci Bozovic'e çarpan top kornere çıktı.


85. Dakikada Fenerbahçe savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topa Laziç hareketlendi. Yasin son anda vurdu, Laziç'e çarpan top dışarı çıktı.


86. Dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan topa Paunovic hareketlendi. Volkan kalesini terkedip topa sahip oldu ve sarı lacivertli kale bir büyük tehlikeyi atlatmış oldu.


OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ 89. Dakikada Maldonado'nun yerine Deniz Barış girdi.



Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Manuel Mejuto Gonzalez ***, Juan Carlos Yuste Jimenez ***, Javier Hugo Novoa Robles *** (İspanya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel ***, Gökhan **, Lugano **, Yasin **, Roberto Carlos **, Kazım *, Maldonado *** (Dk. 89 Deniz ?), Alex ***, Uğur ** (Dk. 61 Gürhan *), Semih *** (Dk. 72 Önder *), Guiza ***

FK Partizan: Mladen Bozovic **, Stevanovic *, Djordjevic *, Fejsa * (Dk. 74 Lazic *), Antonelo *, Moreira **, Paunovic * (Dk. 58 Bogunovic **), Knezevic **, Tosic **, Diarra **, Obradovic *

Goller: Dk. 27 Semih, Dk. 58 Alex (Fenerbahçe), Dk. 76 Tosic (FK Partizan)

Sarı Kartlar: Dk. 10 Lugano, Dk. 50 Yasin (Fenerbahçe)



MAÇTAN NOTLAR


Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında FK Partizan ile yapacakları maçta, sakatlıklar nedeniyle takım kadrosunda zorunlu değişiklikler yaptı.

Sarı-lacivertli ekibin dün akşam yaptığı antrenmandan sonra baldırında ağrı oluşan ve bu nedenle kadrodan çıkarılan Emre'nin yerine Semih, Sırp ekip karşısında ilk 11'de yer aldı.

Fenerbahçe'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda ve 3. ön eleme turunun ilk maçında ilk 11'lerde yer bulan Selçuk, sakatlığı nedeniyle 3. ön eleme turu rövanşında takımdaki yerini alamadı. Sarı-lacivertli ekibin savunma oyuncusu Edu da sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, bu futbolcunun yerinde savunmada Yasin'e görev verildi.

Fenerbahçe'nin 2. ön eleme turu rövanşında MTK ve ardından FK Partizan ile yapılan ilk maçta sarı kart gören Burak, cezası nedeniyle Sırp ekiple yapılan rövanş maçında takımda yer almadı. Turkcell Süper Lig'de tek forvetle çıktığı ilk maçında deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0 yenilen sarı-lacivertli ekip, FK Partizan karşısında çift forvetle mücadele etti.

-FK PARTİZAN'DA 4 YENİ İSİM-

Sırbistan ekibi, Fenerbahçe ile yaptığı ilk maçta çeşitli nedenlerle oynamadığı 4 futbolcusunu rövanş mücadelesinde sahaya sürdü. Fejsa, Antonelo, Moreira ve Tosic, ilk maçta forma giymeyip rövanşta yer alan futbolcular oldu.

-"TEK KİMLİK FENERBAHÇE" PANKARTI-

Fenerbahçe Kulübü'nün stattaki bütün tribünlere astığı "Tek kimlik Fenerbahçe" pankartı dikkat çekti.

Sarı-lacivertli kulüp, ikinci ön eleme turunun ilk maçında Macaristan'ın MTK Budapeşte takımıyla Kadıköy'de yapılan mücadelede, maraton üst tribünde yaşanan olaylar nedeniyle bir taraftar oluşumuna tepki amacıyla yayınladığı açıklamada da "Tek kimlik Fenerbahçeliliktir" başlığını kullanmıştı.

-GUIZA, HAKEMLERLE SOHBET ETTİ-

Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Daniel Guiza, maç öncesinde, atmosferi ve zemini incelemek için sahaya çıkan ve vatandaşı olan maçın hakemleriyle bir süre sohbet etti.

İspanyol futbolcu, Manuel Mejuto Gonzalez, yardımcıları ve 4. hakemle yaptığı sohbetin ardından, sahada bulunan bir FK Partizanlı futbolcuyla konuştu. Guiza, daha sonra yedek kulübesinin arkasındaki tribünde bulunan kimi taraftarların çağrısı üzerine yanlarına giderek forma imzaladı.

-FK PARTIZAN'I TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI-

Sırbistan temsilcisini İstanbul'da Fenerbahçe karşısında taraftarları yalnız bırakmadı.

Karşılaşmayı misafir seyirci tribününden yaklaşık 300 Sırp taraftar takip ederken, taraftarlar bulundukları tribünün parmaklılarını takımlarının bayraklarıyla donattı. Tribününde Sırbistan bayrağı da açıldığı görüldü.

Karşılaşmayı, Sırp kulübünün davetlisi bir grup taraftar da Fenerium alt tribünden izledi.

Maçı, Fenerium alt tribünden izleyen taraftar grubu, stat dışında FK Partizan bayrağı açınca, Fenerbahçeli taraftarlar tepki olarak sarı-lacivert bayrağın yanı sıra bağımsızlık öncesi Kosova'nın kullandığı bayrağı açtı.

-NOTLAR-

-Migros kale arkası tribününde bulunan taraftar grubu, FK Partizan taraftarlarına yönelik "Kosova" şeklinde tempo tutarak tepki gösterdi.

-Migros kale arkası tribünde iki takım taraftarları arasında güvenlik için tribünün bir bölümü boş bırakılırken, bu bölümdeki Fenerbahçeli taraftarlar, zaman zaman rakip takım taraftarına doğru Türk bayrağı açtı.

-Telsim kale arkası tribünlerinde dağıtılan bayraklar, maç öncesi taraftarlarca dalgalandırılarak renkli görüntüler oluşturuldu.