Milli takımının stoperi Gökhan Zan tribünde, milli takımın stoperi Servet Çetin ve Emre Aşık kulübede ve yine milli takımın stoperi Emre Güngör sahada iken Galatasaray'ın transfer önceliği stoper midir? Rijkaard bana bir izah etsin bakalım!.. Santrforu yok Galatasaray'ın... Senin yemeğin üzerine yenecek bırak tatlıyı, meyven bile yok. Dördüncü çorbayı pişirip önüme koyuyorsun. İçimiz dışımız çorba oldu hemşerim!.. Galatasaray'ın oyun kurucusu yok. Bu yüzden Arda en başarılı olduğu kanat yerine oyun kurucu olarak oynuyor. Galatasaray'ın golcüsü yok. Habire stoper alıyorsun! İki milli takım stoperi kulübede, bir milli takım stoperi tribünde, Galatasaray stoper alıyor. Sıkıntı olması durumda Mehmet Topal var, icabı halde stoper oynayabilecek Hakan Balta var.

Yani Galatasaray'a en son alınacak adam stoper. Ha Popescu gibi muhteşem bir oyun kurucu stoper alırsın; tamam. 10 topundan 5'ini taca atan Neill'ın ne özelliği var, birisi anlatsın bakayım!.. Maç sonunda ilginç bir istatistik vardı. 450 olumlu top yapmış Galatasaray. 150 olumlu top yapmış Kayserispor. Galatasaray'ın tehlikeli sahasında, yani 18 civarında oyunun oynadığı süre yüzde 14, Kayseri'nin 18'i civarında, yani tehlikeli alanda oyunun oynadığı süre yine yüzde 14. Galatasaray 450 olumlu pas ile yüzde 14 tehlikeli pozisyona girmiş, Kayseri üçte biri, 150 olumlu pas ile yüzde 14'e gelmiş. Bu ne demek: Kayseri ileriye oynamış, Galatasaray yana ve geriye oynamış. Galatasaray'ın en büyük sorununun bu olduğunu, Galatasaray'ın teknik direktörü bir senedir görmedi!.. Sonra yüzde 55 Galatasaray'da top!.. Kendi yarı sahanda oynadığın zaman Kayseri'nin pres yaptığını gördünüz mü? 'Allah razı olsun. Kendi kendilerine vakit geçiriyor' dediler. 150 topla, yüzde 14 tehlike, 450 topla yüzde 14 tehlike! Bu iki istatistik Rijkaard'ın utancı. Bir de 36 orta var. Olmayan santrfora!.. Kenardan oyuna bakmıyorsun, takımın oyuncularını bireysel hazırlayamıyorsun, yok ediyorsun, morallerini de bozarak.

'Takım oyunu' diye de bir şey yok, 'Hırs' diye de bir şey yok. Hırs nedir, Fenerbahçe'yi görsünler. Lütfen Fenerbahçe-Diyarbakır maçındaki Fener ile Kayseri-Galatasaray maçındaki Galatasaray'ı yan yana koyup seyretsinler. 'Galatasaray' diye bir takım kalmamış. -milliyet