Ceza alanı içinde dört F.Bahçeli anlaşamayınca Bilica topu kendi ağlarına gönderdi. Gökhan'ın nefis gol vuruşu devre biterken tabelada skoru eşitledi. Yüksek tempoya dayanamayan Diyarbakır oyundan düştü, F.Bahçe'nin golleri geldi. Kazım üstünlüğü, Semih'in penaltısı farkı getirdi. 3'te 3 yapan Kanarya yoluna devam etti.

F.Bahçe, Diyarbakırspor'u deplasmanda 3-1 yenerek ligde yoluna kayıpsız devam etti. 20. dakikada Diyarbakırspor, 1-0 öne geçti. Tazemeta-Mendoza paslaşmasında F.Bahçe savunmasındaki inanılmaz hatasında son olarak Bilica'ya çarpan top F.Bahçe ağlarına gitti. 29'da Diyarbakır önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Mendoza'nın sağ çarprazdan sert şutu direkten döndü, pozisyonun devamında Tazemeta vurdu, Gökhan Gönül çizgiden çıkardı. Ardından son olarak Barış'ın ceza sahası dışından şutu kaleci Volkan kornere çeldi. 36'da Emre'nin pasında Gökhan Gönül ceza sahası içinde kalesinden çıkan Espinoza'nın üstünden harika bir aşırtmayla topu ağlara gönderdi: 1-1.

SERVİSİ EMRE YAPTI

İkinci yarıda Diyarbakırspor, oyundan iyice düştü ve F.Bahçe rakibi karşısında üstünlüğü kurdu. 54'te Emre'nin pasında ceza sahası sağ çarprasında Kazım'ın sert şutu ağlarla buluştu. 61'de Kazım'ın pasında Semih'in vuruşu direkten döndü. 69'da Güiza'nın pasında ceza sahası içinde Semih kaleci tarafından düşürüldü, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Semih F.Bahçe'yi 3-1 öne geçiren golü kaydetti. Ligde ilk iki haftayı gol yemeden galibiyetle kapatan sarı-lacivertliler, Diyarbakırspor karşısında sezonun ilk golünü yerken daha sonra attığı gollerle 3 puanı hanesine yazdırdı.


Kocaman'dan Tuncay müjdesi

F.Bahçe Sportif Direktörü Aykut Kocaman, sarı-lacivertli kulübe dönmesi gündemde olan Tuncay Şanlı ile ilgilendiklerini belirtirken, transfer için şartların oluşmasını beklediklerini söyledi. Kulübü Midlessbrough'un İngiltere 2. Ligi'ne düşmesinden sonra takımdan ayrılmak istediğini açıklayan milli futbolcu için net konuşan Kocaman, “Transfer için şartların oluşmasını bekliyoruz. Henüz şartlar oluşmadı” dedi.


Nöbetçi Semih'ten çifte siftah


Sion maçında sonradan oyuna giren Semih, dün ilk kez 11'de sahaya çıktı, kaptanlık pazubandını da taktı. Golcü oyuncu, takımına penaltıdan gol de kazandırdı.

Başkan Aziz Yıldırım ve 2. Başkan Nihat Özdemir, memleketleri Diyarbakır'da pankartlar ve tezahüratlarla karşılandı.

Kazım ile taraftarlar arasında gerginlik

Maç öncesinde takımlar ısınmak için sahaya çıktığında Kazım, kendisi aleyhine tezahüratta bulunan Diyarbakırspor taraftarlarına el hareketiyle karşılık verdi. Bu olayla iyice gerilen tribünler, maç sırasında zaman zaman oyunu sabote etti. İkinci yarının başlamasıyla da saha içine adeta yabancı madde yağdı. Oyun durduğu esnada tribünlerden atılan bir madde de Kazım'ın başına isabet etti.


Osmanlı tokadından kurtuldu

F.Bahçe'nin beraberlik sayısını kaydeden Gökhan Gönül, eşinin kendisine, "G.Saray maçında bir gol attın bir daha atamadın" diyerek kızdığını belirterek, "Eşim bana 'Gol atamadan eve gelirsen Osmanlı tokadını yersin' dedi, dayaktan kurtulduğum için mutluyum" şeklinde konuştu. /DHA