Fenerbahçe"de son günlerde gündemden düşmeyen, her hareketi olay olan Kazım Kazım"ın babası Rodney Richards, Lig TV"ye çarpıcı açıklamalar yaptı.
İşte baba Richards"ın gündeme oturacak düşünceleri;
“Oğlum bir kaza geçirdi ve ölümün eşiğinden döndü. Arabasını görünce insan gözlerine inanamıyor. Bu görüntü o kadar sarsıcıydı ki bir an için bilincim kapandı. Kurban bayramında tüm aile Türkiye"deydi ve cumartesi günü oynanan maçtan önce kurban kestik. Daha sonra eve gittim ve iki gün kendime gelemedim. İşe gidemedim, ve ailemin diğer fertleri de Kazım"la kaldı. Türkiye"de bu kadar uzun süre kalmayı düşünmüyordum ancak şartlar bunu gerektirdi. Cuma günü işe gittim. Ertesi gün Fenerbahçe deplasmandaydı, rakibi tam olarak hatırlamıyorum. Her neyse, maçtan önce bir saygı duruşu vardı. Bunu görünce çok etkilendim ve bu saygı duruşunun oğlum için olmadığına şükrettim.
Daha sonra, o bildiğiniz kızlarla ilgili hikaye uyduruldu. Kazım"la konuştum ve bunu yalanladı. Biz sakin ve kontrollü davranmaya çalışırken hikaye İngiltere"ye geldi. Bu olaydan sonra Kazım"ın canı çok sıkıldı. Tam da işlerin yoluna gireceği bir anda şike haberinin çıkması; bu tam bir delilik.
Böylesine bir şeyle suçlanmak; uyuşturucu kullanımıyla itham edilmekle aynı ciddiyettedir. Bundan kötüsü cinayet ya da tecavüzle suçlanmak olabilir... Oğluma bunu layık görüyorlar... Neden? Futbol için mi? Türkiye"ye futbol oynamak için geldiği için mi? Kazım çok güçlü bir çocuk. Aynı olaylar çoğu insanı yıkar ve akıl sağlıklarını kaybetmelerine yol açardı. Bir haftada bu kadar çok suçlamayla karşı karşıya kalmak kolay değil.
Bu yapılanlar O"nu epey kızdırdı. Oturup neler olduğuna bakacağız. Ocak"ta ne olur bilmiyorum. Basında çok yer aldığı için Fenerbahçe de ondan bıktı aslında. Bu ülkeyi çok seviyoruz, kariyerinin burada devam etmesini istiyoruz. Galatasaray maçındaki Kazım"ı bir kez daha izleyin, gerçek Kazım o işte.”

"Başvuru yaptık"
“Şike olayı ile ilgili gerekli başvurumuzu yaptık. Bu bir oyun değil ve çok ciddi bir şey. İngiltere"de Mustafa diye bir tanıdığım var. Polis okulu gibi bir yerde okuyor. O bu konuda bize yardımcı oldu. Kazım"ın bu işlerle uzaktan yakından bir ilgisi olmadığını, Almanya ile irtibata geçerek, Fenerbahçe ile irtibata geçerek bunların asılsız olduğunu anlattık. Sanırım Türkiye Futbol Federasyonu da bu konuda araştırmasını yapacaktır. Kazım hakkında bir soruşturma yok.”

"Kulüp izin verdi"
“Kazım bahis skandalına adı karıştığı için aşırı şekilde yıprandı. O"na yeterli desteğin verilmediğini düşünüyor. Kulüp ona biraz tatil yapması gerektiğini söyledi. Kazım bunu istemedi, hazır olmak için sadece bir haftaya ihtiyacı vardı. Bu olay basında yer alıp geniş yankı uyandırınca bu hale geldi. Yani Kazım"a verilmiş herhangi bir ceza yok, sadece aklını toplayabilmesi için tatile çıkması tavsiye edildi.

"Ben de hatalıyım"
Geçen yıl Fenerbahçe"yle çok tartıştık. Bir problem olduğu zaman bu soruna yaklaşım şekli çok önemlidir. Benim de yaklaşımlarımda hata yaptığım anlar oldu, bazı idari konularda yanlış davrandığımı kabul ediyorum ancak ben de öğreniyorum. Oğlum kariyerinin daha çok çok başında Yaptıklarıyla saygı duyulmayı hak ediyor. Hatta herkesten daha çok hak ediyor. Çok mücadele veriyor. Hem fizik olarak hem de zihinsel açıdan çok güçlü biri./milliyet