Okullarında açılan kursa katılan Nazilli Fen Lisesi öğrencileri, kendi elleriyle yaptıkları uçakları ilk kez uçuracak olmanın heyecanını yaşadılar.
Nazilli Fen Lisesinde düzenlenen Model Uçak Kursunda 28 kursiyer öğrenci sertifikalarını almaya hak kazandı. Kurslarla ilgili olarak bilgi veren Türk Hava Kurumu Nazilli Şube Saymanı ve Model Uçak Öğretmeni Remzi Ulus; çocuk olsun, genç olsun, yetişkin olsun bütün Nazilli halkını Türk Hava Kurumu'nun havacılıkla ilgili kurslarına katılmaya davet etti. Ulus, “Türk Hava Kurumu'nda havacılığa ilgi duyan herkese yönelik bir kursu mutlaka bulursunuz. Şu anda Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu aracılığıyla Fen Lisesi öğrencilerimize başlangıç model uçak kursu vermekteyiz. Her hafta en az 15'er kişilik gruplar halinde açılan kurslarla öğrenciler yeni bir beceri kazanıyorlar. Tüm okullarımızın taleplerini mümkün mertebe karşılayarak model uçak kurslarımızı planlıyoruz. Kurslarımız ücretsizdir. 3 tip model uçağımız var. Gençlerimizin şu an yaptığı başlangıç ‘Ata’ modeli. Tekamül uçaklarımız var bir de ileri tekamül uçaklarımız var. Başarılı olan gençlerimizi seçip o modellere geçmelerini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Türk Hava Kurumu olarak paraşüt, planör, yelkenkanat, yamaç paraşütü gibi kurslarımız da var. Nisan ayı sonuna kadar müracaat eden gençlerimizi bu kurslara gönderiyoruz. Çok zevkli ve heyecanlı bir uğraş olan havacılığa ilgi duyan bütün gençlerimizi ve çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz” dedi.
Pilotaj bölümünü isteyen öğrencilerin talepleri doğrultusunda bu kursu organize ettiklerini ifade eden Nazilli Fen Lisesi Okul Müdürü Ahmet Oruç; “Şimdiden 2. etap kursu için başvurular gelmekte ve bu durum bizleri sevindirmektedir. Türk Hava Kurumunun açmış olduğu kurstan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Okul Müdürü Ahmet Oruç ve Model Uçak Öğretmeni Remzi Ulus, kursu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg