Ukraynalı ünlü kadın hakları savunucusu FEMEN örgütü, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kiril’i gafil avladı. Rus Patriği'ni Ukrayna ziyareti başında “Kill Kirill” (Kiril’i Öldür) sloganlı çıplak gösteriyle karşılayan FEMEN, dini lideri fena bir şekilde aşağıladı.

Büyük skandala dönüşen “Kill Kirill” protesto eylemi sabah saatlerinde Kiev Havalimanı’nda meydana geldi.

Özel uçağıyla Kiev’e gelen Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği, kardeş ülke Ukrayna’yı ziyaretinin önem ve anlamını dile getirmek için bir konuşma yapmak istediği sırada olanlar oldu. Rusya Patriğini karşılamaya gelen kalabalığın arasından fırlayan yarı çıplak FEMEN üyesi Yana Jdanova, “İblis yok ol” sloganları atarak Rusya dini liderine saldırdı. Jdanova’nın sırtındaki siyah tuşla “Kill Kirill” yazısı dikkat çekti.

Eylemin ardından FEMEN’den açıklama da yapıldı. Yazılı bildiride Moskova’da beş aydan beri tutuklu bulunan “Pussy Riot” punk grubundan üç genç kızın Patrik Kiril’in keyfi isteği üzerine çile çektiği vurgulandı.

Patrik Kiril’e aşağılayıcı bir şekilde asıl adı ‘Mihail Gundayev’ ile hitap eden FEMEN’in açıklamasındai “Putin’in lejyonundan biri olan papaz süslü Gundayev yok edilmeli” denildi.

Nerdun HACIOĞLU / Hürriyet