Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tarık Kabadayı"nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, felsefeye dair önyargıları kaldırarak düşünce tembelliğine de çözüm bulunabileceği anlatıldı. Doç. Dr. Tarık Kabadayı “Felsefe sadece bir ders değil hayatın her alanında kullanılan, yaratıcılığı ve duyarlılığı artıran bir kavramdır” dedi.
Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Özcan Bilgi, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrencilerin izlediği etkinlikte Doç. Dr. Karadayı öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Etkinliği düzenleyen Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Felsefe Kulübü Öğretmenleri Bahtiyar Türk ve Bünyamin Çoşkun yaptıkları açıklamada; “Öğrencilere, kendilerini düşünceye hazırlamaları gerektiğini ve düşünmeden hiçbir şey yapılamayacağını, felsefeye dair önyargıları kaldırarak, düşünce tembelliğine de çözüm bulabileceğimizi anlatmalıyız. Öğrenciler, felsefeye yalnızca ders olarak yaklaşıyorlar. Aslında felsefe hayatın her alanında ve herkes içindir. Felsefeyi bilmek, düşünceyi, yaratıcılığı ve yararlılığı arttırır ki felsefe gelişimin ön ayağıdır. Felsefe, sorgulayan ve nezaket çerçevesinde eleştiren, toplum dünyasına ilişkin çözüm arayan bir tutumdur. Gençlerimizin içlerine felsefeye dair bir kırıntı bile serpebilirsek ne mutlu bizlere” dediler.
Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tarık Kabadayı ise konuşmasında; “Teknik eleman olarak yetişen gençlerimizin yaratıcılık gücünü, dünyaya bakış açısını geliştirmek için felsefenin önemini anlatmak istedik. Geleceğin sanatkarı olmak üzere eğitim alırken, en ünlü felsefeci ve düşünür olan Platon"un eserlerini incelemek gerekir. Kendini geliştirmek için çok okumak ve dünyaya bakış açımızı değiştirmek gereklidir. Sizin gibi yaratıcılığa ve teknik bilgilere oldukça fazla ihtiyaç duyulan mesleklerde bir sanatçı gibi düşünebilmek için öncelikle kendimizi tanımalı, elimizdekileri tanımalı ve ne yapabileceğimizi irdeleyebiliriz. Hakikat yolculuğu olan felsefeyi, evrensel bilimi iyi öğrenmek için çok çalışmamızdan önce felsefenin ne olduğunu öğrenmemiz gerekir. Felsefe bilim dalı değildir. Bilimlere yol gösteren, sorgulayıcı bir kavramdır” dedi.