Bıçakçı, arkadaşlığını ilerlettikten sonra webcam aracılığı ile uygunsuz görüntülerini kaydettiği genç kızdan şantaj yaparak para istedi. Aldığı 7 bin Euro'yu yetersiz bulan ve daha fazlasını isteyen Bıçakçı, genç kızın durumdan şüphelenen babasının olayı öğrenip şikayetçi olması sonucu evinde gözaltına alındı.
Karacabey İlçesi, Canbalı Mahallesi'nde oturan ve omurilik rahatsızlığı nedeniyle belden aşağısı felç olan, tuvalet ihtiyacı bile ailesi tarafından karşılanan Hakan Bıçakçı, 1.5 yıl önce internetteki bir arkadaşlık sitesine başkasına ait fotoğraf koyup, adını "Arda" olarak yazdıktan sonra mesleğinin mühendis olduğunu belirterek, kızlarla arkadaşlık kurmaya başladı. Bıçakçı, Almanya'da yaşayan Türk kızı S.S. ile bağlantı kurup yazışmaya başladı. Daha sonra webcam'den S.S.'nin uygunsuz görüntülerini kaydeden Bıçakçı, daha sonra bu görüntüleri internet ortamında yayınlamama karşılığında çeşitli tarihlerde toplam 7 bin Euro'yu arkadaşlarının adını verdiği posta havalesiyle aldı. Bir süre önce S.S.'den aynı şekilde tekrar para isteyen Bıçakçı, bu kez parası kalmayan genç kızın, babasının kredi kartıyla havale yapmak istemesi sonucu yakalandı. Babasının kontrol ettiği hesaplarındaki havaleyi nereye gönderdiği S.S.'ye sorması sonucu olay ortaya çıktı. Baba ve kızı S.S. geçen hafta Türkiye'ye gelerek, polise şikayette bulundu. Bıçakçı'nın adresi, bilgisayarının IP numarasından belirlendi. Karacabey Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki gün belirlenen adrese baskın yaptı. Yatalak olduğu görülen ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilemeyecek durumda olan genç, evde gözaltına alındı. Bıçakçı'nın ifadesinin ardından suç ortakları Kadir Uğur (28), Recep Güler (29) ve Fatih Çekiç (27) gözaltına alındı.
Sorgulamalarından sonra Bıçakçı'nın evrakı ile, 3 arkadaşları "dolandırıcılık" suçundan Adliye'ye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, 4 kişinin, tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
DHA