Birlik Mahallesi Şifa Sokak üzerindeki 4 katlı evde Multipl Skleroz (MS) hastası oğlu Tarkan Atar (36) ile yaşayan 5 çocuk babası Ahmet Atar (78), yorganın tutuşması sonucu çıkan yangında can verdi. Yangına müdahale eden MS hastası Tarkan Atar ise babasını kurtarmaya çalışırken vücudunun çeşitli yerlerinden yanarak yaralandı. Olay yerine gelen 112 Acil sağlık ekipleri tarafından ambulansta ilk müdahalesi yapılan ve vücudunda 1. derece yanık oluştuğu belirtilen Atar’ın bacaklarının titrediği görüldü.

Ölen Ahmet Atar'ın diğer oğlu Levent Atar, "Nasıl olduğunu anlayamadık. Donan su borularını ısıtmak için evin önüne çıkmıştım. Felçli olan babamla MS hastası olan kardeşim beraber kalıyorlardı. Battaniye tutuşmuş olabilir. Evden duman çıktığını görünce eve koştum ama kurtaramadım." dedi.

ANJİYO OLAN KIZI FENALIK GEÇİRDİ

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bugün kalp anjiyosu olan 53 yaşındaki Saadet Çapri ise yangından habersiz babasının evine geldiğinde, "Ne oldu burada." diye ağlamaya başladı. Kardeşi Levent Atar'a sarılarak gözyaşı döken Saadet Çapri, babasının öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Ablasına sarılan Levent Atar ise "Babam cayır cayır yandı. Onu kurtaramadık." diyerek gözyaşı döktü.

"ANNENİN KURAN’INI OKUTALIM DİYORDU"

Annesi Melek Atar’ı 1 yıl önce mart ayında yitirdiğini ifade eden Çapri, "Annem ölünce babam tek başına kaldı. Babama bakması için hasta bakıcı tutuyorduk ama onlara güvenemiyordu. Bana ‘Kızım martta annenin Kuran’ını okutalım’ diyordu. Kendisi öldü. Babacığım yanarak öldü. Bu sabah telefondan bana ‘Kızım sana Allah yardım etsin’ demişti. Bu acıya nasıl dayanırım." diye gözyaşı döktü.

Olay yerine gelen cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından ceset torbasına konulan Ahmet Atar'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Cenazenin çıkarılması sırasında kızı Saadet Çapri, "Babam böyle mi olacaktı. Nasıl yandın babam, ben hastanelerdeyken sen can çekişiyordun." diyerek ağıt yaktı.

Atar’ın Almanya’dan emekli olduktan sonra Zonguldak’a yerleştiği öğrenildi.