Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına bağlı bir uçak ile 145 kişilik yardım ekibi Van'a ulaştı.

Uluslararası standartlardaki ekipmanları ve özel arama-kurtarma köpeklerinin de yer aldığı ekip, deprem bölgesindeki çalışmalarına başladı.

Bu arada Türkiye saati ile 23.45'te Azerbaycan'dan havalanan bir başka yardım uçağı da 250 çadır, 3 bin battaniye, 700 yatak, 2 bin yatak takımı, 2 seyyar mutfağın yanı sıra 20 kişilik profesyonel bir ekibin de afet bölgesine gönderildi.

HOY VALİSİ VAN’DA
İran'daki Hoy Valisi Başkanlığındaki yardım ekibi Van'a geldi.

Van'daki depremin ardından Hoy Valisi Gullam Hüseyin Emari başkanlığındaki ekip, Van'a ulaştı.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğüne gelen Hoy Valisi Emari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 kamyon malzeme ile Van'a geldiklerini belirterek, 208 çadır, bin 500 battaniye ve muhtelif gıda malzemeleri getirdiklerini söyledi.

Emari, İran'dan 5 ambulans ve 18 kişilik acil yardım ekibinin de Van'a geldiğini belirterek, ihtiyaç duyulması halinde sahra hastanesi de kurmayı planladıklarını ifade etti.

PAKİSTAN VE RUSYA'DAN DA YARDIM TEKLİFİ GELDİ
Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla Pakistan, Ukrayna, Rusya, Kanada ve Güney Kore yardım teklifinde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, deprem dolayısıyla Türkiye'ye çeşitli yardım teklifleri gelmeye devam ediyor.

Pakistan yaptığı açıklama ile bütün Pakistan halkının Türk kardeşlerinin yanında olduğunu belirterek, ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye şu ana kadar içlerinde ABD, İsrail ve Yunanistan'ın da bulunduğu 19 kadar ülkeden yardım teklifi geldi. (ajanslar)