Schuster, Hagi derken büyük fotoğrafı ıskalıyoruz! İşte bu sezon nal toplayan iki büyüğün kaybettikleri...

İlk 4"ün 10 puan uzağında kalan G.Saray ve Beşiktaş, bu gidişle yayın ihalesinin meyvesini yiyemeyecek ve kayıpları 35 milyon TL olacak..

F.Bahçe ise bu sezonu şampiyon veya 2. bitirirse, 2 ezeli rakibinden ortalama 20 milyon TL fazla kazanç sağlayarak, gelirlerde uçurum yaratacak.

TÜRK futbolu, geçen sene yapılan 321 milyon dolarlık yeni yayın ihalesi sonrası dev bir marka haline geldi.. Ve bu büyüme, kulüplerin gelir kaynaklarını da görülmemiş rakamlara çekti. Hatta ihale sonrası 3 Büyükler kazançlarını 40-50 milyon TL olarak görüyordu.. Fakat Süper lig"de şampiyonluk kazanmış 5 takıma baktığımızda, Beşiktaş ve G.Saray"ın bu pastadan rakiplerine oranla dilimden çok, bir ısırık alabildiğini görüyoruz!

SADECE PUANLAR GİTMİYOR TARİHİ şampiyonlukla dolu olan 2 kulübün bu sezon çizdiği veya "çizemediği" grafiğin bedeli, rakiplerinin maddi anlamda da gerisinde kalmasını sağlayacak gibi duruyor. Biz de bu ortamda yeni ödül sistemini, takımlarımızın durumunu, geleceğini araştırdık.. Ve çıkan tablo, G.Saray ve Beşiktaş"ın, aralarında asırlık rekabet olan F.Bahçe"nin gelir olarak da oldukça gerisinde kaldığını ortaya koyuyor..

Milliyet