Swissotel'de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Denizli, hem Fenerbahçe'de, hem de Beşiktaş'ta lig şampiyonluğunu yaşayan ilk Türk teknik adam olduğunun hatırlatılması üzerine, "Hem Fenerbahçe'de, hem de Beşiktaş'ta daha önce şampiyonluk yaşayan yerli teknik adam olmadığını biliyoruz. TFF Süper Kupa'da da böyle. Kazanım olursa hem sezonu 3 kupayla kapatmak, hem yeni sezona kupayla başlamak gibi durum olur. Camia için olumlu başlangıç olur. Ümit ediyorum ki bu kadar şeyi yaşadıktan sonra Allah bunu bizlerden esirgemez" diye konuştu.

Mustafa Denizli, geçen sezonki Beşiktaş ile bu sezonki Beşiktaş arasındaki farkı ise şöyle ifade etti: "Öncelikli olarak benim futbolcuların başında olma pozisyonum var. Geçen yıl sezona başlayan teknik kadro biz değildik. Bu yıl daha sağlıklı bir dönem geçirmek ve düşündüğümüz kadroyu oluşturmak açısından avantajlı konum vardı. İki unvanla birden başlıyoruz. Lig şampiyonu ve kupa galibi unvanlarıyla sezona başlayacağız. Rakipler için hedef takım durumundayız. Geçen sezondan daha tempolu ve mücadeleci, yaratıcı anlayışla oynama mecburiyetindeyiz. Yaptığımız transferlerdeki öncelikli düşünce de buydu. Kadroya kattığımız oyuncuların hem tempoya, hem sahadaki mücadeleye uygun olmalarına çalıştık. Şimdiye kadar oynadığımız hazırlık maçlarında böyle bir düşüncenin önümüzdeki dönem itibariyle rahat bir şekilde hayata geçeceğinin sinyallerini aldık. Hücumda ve savunmada takım olgusunu gerçekleştirmek için sezona başladık. Geçen yıldan daha çabuk oynayan ve zevk veren görüntü olacağını düşünüyorum."

Lig öncesi yaptıkları araştırmaların ve düşüncelerin teoride kalabileceğini belirten tecrübeli teknak adam, pratiği ise yarın ve ligde göreceklerini söyledi.
Takımdaki tüm oyunculardan memnun olduğunu da vurgulayan Mustafa Denizli, "Şu anda zaten takımın üst düzey çizgide olması düşünülemez. Önümüzdeki 5-6 hafta içinde düşündüğümüz çizgiye gelebileceğimizin görüntülerini veren durumdayız. İyi yoldayız. Yarın da bu düşünceleri Fenerbahçe karşısında göstermek istiyoruz. Bu düşüncemizi, müzemize bir kupa daha koyarak gerçekleştirmeyi arzuluyoruz. Futbolcularımla ben bunu gerçekleştirecek düşünce ve ruh birlikteliğine sahibiz. Futbolcularımın fizik olarak hazır olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

"GEÇEN SEZONKİ FENERBAHÇE'YLE BU SEZONKİ FENERBAHÇE ARASINDA FARK VAR"

Beşiktaş Teknik Direktörü Denizli, Fenerbahçe'nin geçen sezona göre daha güçlü olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Geçen sezon ligde yenemediğimiz Fenerbahçe'yi Fortis Türkiye Kupası'nda yendik. O Fenerbahçe ile bu Fenerbahçe arasında farklılıklar var. Sezon öncesi hem yurt içinden, hem de yurt dışından yaptığı transferlerle taraftarlarına, Turkcell Süper Lig'de oynayacağı futbol konusunda olumlu ipuçları verdi. Oynadığı hazırlık maçlarının yanı sıra Honved karşısında bireysel ve takım olarak Türkiye için umut verici görüntüde olduğunu gösterdi. Bu bizi mutlu etti. Avrupa kupalarında başarılı olması için oynadığı futbol konusunda en büyük destekçisiyiz. Böyle bir Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyoruz. Burada oynadığı maçları izleme şansım olmadı. İlk defa yarın gözlemleyeceğim. Yarınki maçın Fortis Türkiye Kupası finali kadar zevkli olacağını söyleyebilirim. Fenerbahçe'nin ortaya koyduğu görüntüye Beşiktaş olarak yanıt vermek durumundayız. Onlara ayak uydurmamız gerekiyor. Geçen yıldan çok daha güçlü, lige renk katacak Fenerbahçe'nin ortaya çıktığına inanıyorum. Bu, hem maç kalitesini, hem lig heyecanını üst düzeye çekecektir."

Galatasaray'ı da aynı değerlendirmeye tabi tutan Denizli, "Çok güçlü takımların mücadele edeceği lig bizi bekliyor. Daha da önemlisi iki güçlü takımın karşı karşıya geleceği kupa mücadelesi bizi bekliyor" diye konuştu.

"DAUM TÜRKİYE'Yİ İYİ TANIYAN BİR TEKNİK ADAM"

Mustafa Denizli, Fenerbahçe'nin teknik direktörü Christoph Daum'u ise şöyle değerlendirdi: "Bütün teknik adamların takımla ilişkisi, çalışma koşulları farklı olur. Daum'un takımla iyi iletişime sahip teknik adam olduğunu biliyoruz. Geçen sezon kupa finali oynadığımız Fenerbahçe'nin başında çok değerli bir teknik adam vardı. Aragones gibi Avrupa'nın kabul ettiği başarılı bir teknik adam çalışıyordu. Ama Fenerbahçe'nin bu sezon maçlarda ve antrenmanlarda ortaya koyduğu olumlu havanın, geçen sezon biraz daha geride kaldığı durum vardı. Daum, Türk futbolunu ve Beşiktaş ile Fenerbahçe'yi yakından tanıyan biri. Türkiye'deki çalışmalarına kupayla başlamayı istemesi en doğal isteği. Bizim de buna izin vermeme isteğimiz en doğal hakkımız. Alman çalıştırıcı kısa süre olmasına rağmen takımıyla ve yabancı oyuncularla iyi ilişkiler kurdu. Böyle bir teknik adamla karşılaşacağız."

Kendilerinin de geçen sezondan daha güçlü devam ettiklerini ifade eden Denizli, "Beşiktaş olarak camianın ve taraftarların neler beklediğinin bilincindeyiz. Yarın bu çerçeve içinde mücadele edip, sezonu en mutlu şekilde başlatmanın planlarını yapıyoruz. Yarınki maç klasik manada, ligi kazanan takımla, kupayı alan takımın karşı karşıya geldiği bir mücadeleydi. Türkiye geçen sezon bu durumu yaşamadı. Beşiktaş iki kupayı birden kazandı. Bu nedenle 'TFF Süper Kupa maçı oynanacak mı?' soruları gündeme geldi. Daha önce iki kupayı alan ekip bu kupayı maç yapmadan müzesine götürmüştü. Statü değişikliğiyle maç oynanır hale geldi. İyi de oldu. Ümit ediyorum, yarın Beşiktaş camiası mutlu bir pazar akşamı yaşar" şeklinde konuştu.

"NİHAT 90 DAKİKA FORMA GİYMEYECEK"

Nihat Kahveci'nin yarın oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine teknik direktör Denizli, "Nihat en azından içinde yer almasa da derbi maçlarını takip ediyordu. Yarın akşam bu derbi özlemini giderecek. Ama şu anda süre olarak onu çok fazla sahada görevlendirip en azından fiziksel olarak bu sorunla karşılaşmasını düşünmüyorum. Yarın akşam görev yapacaktır. Ama bu, bütün maç olarak olmayacaktır. Nihat'a şu aşamada öncelikli olarak ihtiyacımız yok. Kendisi önümüzdeki 2 hafta içinde düşündüğümüz çizgiye ulaşacaktır. Kademeli olarak kendisinden birkaç maç yararlanacağız. Ondan sonra uzun görevler kendisine verilecek" yanıtını verdi.

Yeni sezondaki en büyük artılarının, geçen sezon sonunda oluşturmaya başladıkları "takım olma" anlayışının olduğunu ifade eden Denizli, "Artılarımız, paylaşımcılık ve kaybetmeme duygusu. Kaybetmekten korkmayan, geriye düşse de maçı hiçbir zaman skor olarak kabul etmeyen Beşiktaş'a bu yıl daha tempolu Beşiktaş'ı ilave edeceğiz" dedi.

"BEŞİKTAŞ'A HAKSIZLIK YAPILDI"

Geçen sezon derbi maçlardaki performans nedeniyle yapılan eleştiriler hatırlatılarak, bunun yarına nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Denizli, şu yanıtı verdi: "Değişken ruh halimiz olmayacak. Tek maç üzerinde yapılan kupa mücadelelerinin camialar için ne denli önem arz ettiğini biliyoruz. Geçen yılki derbilerde Beşiktaş'a gereğinin biraz üzerinde haksızlık yapıldığı kanaatindeyim. Derbi maç içinde değerlendirilen 4 takımla yaptığımız mücadelelerin 3'ünde eşitlik vardı. Fenerbahçe'ye karşı kaybettik. Ama Beşiktaş geçen yıl oynadığı bütün maçları kaybetmiş düşüncesiyle eleştirildi. Bu doğru yaklaşım değildi. Neticede derbi maçlarda rakiplere çok büyük üstünlük sağlamasan da hedefe gidebileceğinin örneğini Beşiktaş verdi. Eleştiriler her zaman vardır. Şampiyon takım da eleştirilir. Şampiyonluğa ulaşmayan teknik adam da aynı şekilde eleştirilir. Bu konuda diğer teknik adamlara göre daha tecrübe sahibiyiz. Yarın kupayı alsak da benim düşündüğüm çizgide Beşiktaş görmezsem takımı ve kendimi ben eleştiririm. Özellikle hedefi olmayan hazırlık maçlarında alınan skorlar önemli değil. Oynadığımız futbol çok önemli. Yarın ise hem futbol, hem skor çok önemli olacak. Kupa maçından 5 gün sonra ligin açılış maçına çıkacağız. Her bakımdan bu lige hazır olmamız lazım. Bunun son aşaması yarınki kupa mücadelesi."

Beşiktaş'ın yeni transferi Matteo Ferrari ise yarınki maçı kazanarak kupayı müzelerine götürmeyi istediklerini ifade ederek, "Son bir ay içinde çok iyi çalıştık. Çok önemli bir turnuvaya katıldık. Bu turnuvada prestijli takımlar vardı. Hazırız, bu kupayı kazanmak istiyoruz" dedi.
Geçen sezon elde ettikleri sonuçlarla devam etmek istediklerini kaydeden İtalyan oyuncu, "Motivasyonumuz çok yüksek. Oynadığımız ciddi hazırlık maçların faydası olacak. Fenerbahçe iyi takım. İyi mücadele örneği sergilemeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.