Vali Hüseyin Avni Coş, ''Ülkemiz ekonomik verileri itibariyle günden güne gelişiyor, günden güne güçleniyor'' dedi.
Coş, Nazilli Ticaret Odası'nın (NTO) en yüksek vergi ödeyen üyeleri için Nazilli Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlediği plaket töreninde yaptığı konuşmada, işini kanuna, ahlaka uygun olarak yapan, üretim ve istihdam yaratan işadamlarına teşekkür etti.
Türkiye'nin bu tür işadamlarına ihtiyacının olduğunu ifade eden Coş, şöyle konuştu:
''Ülkemiz ekonomik verileri itibariyle günden güne gelişiyor, günden güne güçleniyor. Hatta Türk malının taklit edilmeye başlandığını, başka ülkelerde üretilen ürünlere Türkiye'de üretilmiş gibi damga basıldığını memnuniyetle görüyoruz. Daha düne kadar, üretim yapan arkadaşlarımız üretimleri kaliteli olmasına rağmen, satamama endişesi ile ürünlerini dışarıda üretilmiş gibi göstererek, satmaya çalışıyorlardı.
Çok şükür günden güne daha iyiye gidiyoruz. Kamu yöneticileri olarak, vergi mükelleflerimizin işlerinin yolunda gitmesi, onların bir lira daha fazla ödeyebilmesi için yapabileceğimiz ne varsa yapmaya hazırız. Bizim varlık sebebimiz zaten sizlere hizmet etmek.''
NTO Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Kılınç da, mali ve küresel rekabetin belirleyici olduğu bir dünyada, ayakta kalabilmek için güçlü bir ekonomiye, bunun için de güçlü ve hür özel sektöre, müteşebbis insanlara sahip olmak gerektiğini söyledi.
Piyasadaki üretim araçlarını zor şartlarda bir araya getiren, istihdam yaratan ve bununla birlikte mali yükümlülüklerini aksatmamaya gayret gösteren özel sektörün, Türkiye'nin son 25 yılına damgasını vurduğunu ifade eden Kılınç, ''Ülkemiz ve dünya büyük değişim içinde. Bize düşen dünyayla yarışmaktır. Kendimizle yarışarak, birbirimize çelme takmak değil. Geride kalmamak için değişimi hep birlikte takip etmek zorundayız dedi.
Konuşmaların ardından Vali Coş, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve NTO Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Kılınç tarafından en yüksek vergi ödeyen 82 NTO üyesine plaket verildi.