ABD'de yayınlanan yeni tıp araştırması, fazla kiloların insan ömrü üzerindeki etkilerine ilişkin şaşırtıcı sonuçlarını ortaya koydu.

ABD'de prestijli bir tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, biraz kilolu olan insanlar, normal insanlardan daha uzun yaşıyor.

ABD'de saygın American Medical Association adlı tıp dergisinde yayınlanan ve Atlanta'daki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden araştırmacılarca gerçekleştirilen çalışmanın sonuçları, ABD'de sağlık uzmanları arasında şaşkınlık yarattı.

Yerleşmiş tüm inançların aksine araştırma, biraz kilolu olmanın sağlık için sağlığa yararlı olabileceğini gösteren araştırma, vücuttaki yağ birikintisi ömrü uzattığını ortaya koydu.

Araştırmayı yansıtan The İndependent gazetesi de, yansıtı "Eskiden diyetisyenler zayıf kalmanın ömrü uzattığını savunurdu ancak bilim adamlarının araştırması gösterdi ki hafif kilolu olununca ölüm yaşı uzuyor" değerlendirmesini yaptı.

Araştırmayı yapan ekibin başındaki Katherine Flegal da, yağla ölüm oranı arasında sanıldığından daha karmaşık bir ilişkinin olduğunu söyledi.
Gazete de "sonuç olarak, bilim adamları diyor ki hafif kilolu olan insanların arasındaki ölüm oranı, normalden az veya şaşırtıcı olarak normal kilolu insanlara göre daha düşüktür" diye yazdı.

Araştırmanın sonuçların ise bertaraf edilecek gibi olmadığını belirten gazete,ortaya konan verilerin Atlanta'daki söz konusu merkezdedi araştırmacıların on yıllarca süren çalışmaların sonucunda ele alındığına dikkat çekti.

Bilim adamlarının, 2004'te ABD'de fazla kilolu insanların arasında normal kilodakilere göre 100 bin daha az ölüm olduğunu söylediklerine dikkat çekilen haberde, Amerika'da kilolu insanların normal kilolu insanlara göre Alzheimer ve çeşitli enfeksiyon hastalıkları dahil birçok hastalığa yüzde 40 daha az yakalandığına dikkat çekildi.

(ANKA)