GSM"deki rekabet tüm hızıyla sürüyor. Numara taşınabilirliği başladığından beri yeni yeni kampanyalar ve avantajlarla abone kapmaya çalışan GSM operatörleri 3G öncesi yeni abone avını hızlandırdı. Star gazetesinin haberine göre, son olarak Vodafone numarasını Vodafone"a taşıyanlara her yöne bin 500 dakika bedava veriyor. Vodafone"un kampanyası 31 Ağustos"a kadar sürecek. Bu bedava dakika taktiğini Avea başlatmıştı. Avea, numarasını Avea"ya taşıyarak faturasız hat seçenlere her yöne bin 200 dakika hediye ediyor. Avea"nın kampanyası ise 31 Aralık"ta sona eriyor.

TURKCELL"DEN AYDA 10 SAAT BEDAVA

Pazarın lideri konumundaki Turkcell ise bu konuda rahat. Abone sayısının diğerlerinin çok üzerinde olması Turkcell"in elini rahatlatıyor. Yine de rakiplerinden abone alma oyunlarından geri kalmıyor. Yeni Turkcell"lilere 6 Temmuz"da sona erecek kampanya ile kontörlü hatta her yöne 1 kontör, faturalı hatta ise her yöne 10 saat hediye ediliyor.

DİPNOTLARI İYİ OKUYUN

Kampanyaların dipnotları çok önemli. Vodafone"un kampanyasında aboneler hatlarını taşıdıktan sonra 6 ay boyunca ayda bir kez en az 50 kontör yüklemeleri halinde aylık 250 dakika olmak üzere 6 ayda bin 500 dakika kazanıyor. Avea"da ise numarasını taşıyıp faturasız hat seçene yurtiçi bin 200 her yöne dakika, 300"er dakika olarak 4 seferde yükleniyor. Numarasını Turkcell"e taşıyanlar kontörlü hat tercih ederse, 3 ay boyunca her 100 kontör yüklemeye aylık her yöne bin kontör, faturalı hat seçerse, 6 ay boyunca aylık vergiler dahil 12.12 TL karşılığında Turkcell"lilerle 10 saat konuşuyor.