Ünlü ressam-gazeteci Fikret Otyam'ın, Fazıl Say'ın Kepez konserinden esinlenerek yaptığı tabloyu, öğrenci ve okullara hediye edilmek üzere Yamaha firması, 10 piyano karşılığında satın aldı. Piyanolar sahiplerini bulmaya başladı.

Antalya- Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği, Fazıl Say'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin, Türkiye'nin dört bir yanındaki müzik öğrencilerinin piyano sahibi olmasına aracı olduğu ve ünlü ressam-gazeteci Fikret Otyam'ın, Fazıl Say'ın Kepez konserinden esinlenerek yaptığı tabloya karşılık, Yamaha'nın hediye ettiği 10 piyanonun sahiplerini bulmaya başladığı bildirildi.

Açıklamaya göre, Yamaha'nın verdiği piyanolardan birini teslim alanlar arasında Diyarbakırlı genç piyanist Ferhat Altıntaş da bulunuyor. Yıllardır Fazıl Say ile tanışmanın hayalini kuran Altıntaş, geçen yıl festival sırasında bu fırsatı yakalamış ve genç yetenekler konserinde bir dinleti sunmuştu. Diyarbakır doğumlu 21 yaşındaki Ferhat Altıntaş, piyano eğitimine babasının yönlendirmesiyle 15 yaşında Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde başladı. Genç piyanist, halen Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenimini sürdürüyor.

Hediye edilen bir diğer piyano, aynı üniversiteden Niğdeli öğrenci Mustafa Avşar'ın oldu.

Müzik Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi genç piyanist de piyanosunu teslim aldı.

Diğer piyanolar ise Türkiye'nin farklı yerlerindeki güzel sanatlar liselerine armağan ediliyor.

Piyanolarını teslim alan okullar arasında Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi ve Bağcılar Osmangazi Lisesi de bulunuyor.

OTYAM'ın Tablosu

Yıllardır Antalya'da yaşayan ünlü ressam Fikret Otyam, Yamaha'nın satın aldığı tablosunda, Fazıl Say'ın Kepez'deki unutulmaz halk konserini resmetmişti. Salonun dolduğu konserde, yer bulamayan seyirciler son çare olarak sahneye oturmuşlardı. Tablo, Yamaha firması tarafından 10 piyano karşılığında satın alınmıştı. Otyam sayesinde piyano bulamayan pek çok müzik öğrencisine önemli bir katkı sağlandı.