Borusan Kültür Sanatın, 2010-2011 sezonu, 13 Ekimde, şef Sascha Goetzel yönetiminde Çaddebostan Kültür Merkezi'nde verilecek konserle başlayacak.

Borusan Kültür Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli, düzenlediği basın toplantısıyla, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), Borusan Quartet, Borusan Müzik Evi ve ArtCenter/İstanbul'un yeni sezon programlarını tanıttı.

Erenli, bu sezon en önemli sahne performanslarını, 25 Temmuzda dünyanın en büyük orkestralarının sahne alabildiği Salzburg Festivali'nin açılış etkinlikleri kapsamında ünlü piyanist Fazıl Say'ın da katıldığı konser ile gerçekleştirdiklerini belirtti.

Borusan Holding'in ana sponsorluğunda bu yıl 38'incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'nin açılış konserini veren BİFO'nun, bu sezon yurt içindeki toplam 13 konserinde toplam 20 bini aşkın bilet satıldığını açıklayan Erenli, Borusan Quartet'in konserlerinde doluluk oranın da yüzde 85 olduğunu anlattı.

Erenli, benzer bir yüksek performansı, 2010-2011 sezonunda da göstermeye kararlı olduklarını belirterek, sezonun resmi açılışının, 13 Ekimde, şef Sascha Goetzel yönetiminde Caddebostan Kültür Merkezi'nde verilecek konser ile yapılacağını bildirdi.

-FAZIL SAY 3 KONSER VERECEK-

Aralık ayında, ünlü piyanist Fazıl Say'ın solist olarak katılacağı 3 konserin yer alacağını ifade eden Erenli, ilk konserin 23 Aralıkta, Şef Sascha Goetzel yönetiminde Lütfi Kırdar'da gerçekleşeceğini, ikinci konserin 24 Aralıkta Borusan Müzik Evi'nde gerçekleşeceğini ve konserde Fazıl Say'a Borusan Quartet'in eşlik edeceğini kaydetti.

Ahmet Erenli, Say'ın solist olarak katılacağı son konserin ise 25 Aralıkta Lütfi Kırdar'da Şef Gürer Aykal yönetiminde gerçekleşeceğini belirterek, BİFO ve Fazıl Say konser biletlerinin 30 Ekimden itibaren, Biletix aracılığıyla satışa sunulacağını bildirdi.

BİFO'nun İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin ünlü eseri Massa de Requiem'i Mart 2011'de seslendireceğini belirten Erenli, Nisan 2011'de ise Londra, Viyana, Berlin ve New York'ta ünlü orkestralarla birlikte sahne alan Maltalı tenor Joseph Celleja'nın İstanbullu müzikseverler için yeni bir isim olacağını açıkladı.

Erenli, BİFO konserlerinin 23 Mayıs 2011'e kadar devam edeceğini ve konserlerde yerli ve yabancı yetenekli müzisyenlerin ağırlanarak, zengin repertuvarların dinleyicilere sunulacağını ifade etti.

Bu kapsamda, 20 Ocakta çocuklara özel bir konser verileceğini bildiren Erenli, Mehmet Ali Alabora'nın anlatıcı olarak katılacağı konserde, BİFO'nun Mendelsshon'un Bir yaz Gecesi uvertürü ve Prokofyev'in Peter ve Kurt adlı yapıtlarının seslendirileceğini kaydetti.

-BORUSAN QUARTET'İN KONSERLERİ-

Ahmet Erenli, Borusan Quartet'in ise yeni sezon konserlerinin gelecek yıl Temmuz ayına kadar devam edeceğini, topluluğun Antalya, İzmir, İstanbul, Eskişehir ve Ankara'nın yanı sıra yurt dışında da dinleyicileriyle buluşacağını söyledi.

ArtCenter'ın da yıl boyunca küratörler tarafından ziyaret edildiğini ve yeni sanatçı alımları yapıldığını belirten Erenli, ArtCenter'de yeni sezonda sanatçılara yönelik küratör, sanatçı, galerici söyleşilerinin düzenli hale getirilmesi ve bu söyleşilerin bazılarının sınırlı sayıda dışarıdan katılımcıya açık olmasını planladıklarını anlattı. Erenli, ayrıca, sanatçıların da halka açık, ancak katılımın rezervasyonla gerçekleştiği workshoplar düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

-BORUSAN MÜZİK EVİ KONSERLERİ-

Borusan Müzik Evi (BME) Direktörü Yağız Zaimoğlu da 5 Kasımda yapılacak yeni sezon açılışına, Mercan Dede, Secret Tribe, Cem Adrian ve Emel Moutliki'nin katılacağını belirtti.

Klasik müziğin Türkiye'de yaygınlaşmasını destekleme misyonu kapsamında, 6 Kasımda, İsveç'in önemli çağdaş müzik topluluklarından Sonanza klasik müzik konserlerinin açılışını yapacağını belirten Zaimoğlu, BME'de her perşembe klasik müzikseverleri ağırlayacaklarını söyledi.

Zaimoğlu, her ay Genç Müzisyenler Serisi olarak genç bir müzisyenin konserine yer vereceklerini, bu kapsamda 12 Kasım Cuma günü piyanist Ayşedeniz Gökçin ile Aralık ayında 13 yaşındaki genç kemancı Evin Hoca Ganiev'in sahne alacağını bildirdi.

Yine cuma günleri Türkiye'den ve dünyadan ünlü isimlerin yanı sıra genç sanatçıların yer alacağı caz konserlerinin olacağını belirten Zaimoğlu, Jef Giansily, Kerem Görsev, İmer Demirer ve Alev Lenz'in bun sanatçılar arasında yer aldığını kaydetti.

Zaimoğlu, BME'de Cumartesi geceleri de dünya müziğinden örneklere, alternatif rock konserlerine ve ünlü grupların hazırladığı projelere ayıracaklarını, geçen yıl ilgi gören atölye çalışmalarına 2011'den itibaren BME'nde devam edeceklerini açıkladı.

Borusan'ın 2011, 2012 ve 2013'ü kapsayan üç yıllık sürede Salzburg Festivali Proje sponsoru olduğunu belirten Zaimoğlu, bu kapsamda, Londra Filarmoni, New York Filarmoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarının Salzburg Festvali'nde sanatseverlerin karşısına çıkacağını söyledi.

A.A.