Van'ın Tavanlı köyünde önceki gün 7,2 büyüklüğünde meydana depremin ardından Erciş ilçesinde oluşan yarık, tüyler ürpertiyor. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde olan fay hattının derinliğinin 2 metre ile 5 metre arasında olduğu belirtiliyor.

Van Gölü istikametinden Erciş ilçe merkezine uzanan fay hattı, Çelebibağ İnönü Mahallesi ve Kasım bağı Afetevleri Örendemir Mahallesi'nden geçiyor. Mahallenin içinden geçen fay yarığı evleri ikiye bölerken, birçok evin de yıkılmasına neden oldu.

Çelebibağ İnönü Mahallesi sakini İsmail Birdal, fay yarığının büyük bir gürültü ile oluştuğunu belirterek, "Deprem esnasında biz bu alanlara bakmamıştık, kendi canımızın derdine düşmüştük. Sonradan görünce dehşete kapıldık. Öyle şiddetli bir fay hattı ki evleri ikiye böldü. Bu fay hattı yaklaşık olarak 2 kilometre uzunluğunda, derinliği ise 3 ile 4 metre arasında. Bu fay hattı mahallemizde bazı evleri ortadan ikiye ayırırken, diğer evler de zarar gördü. Toprağı alıp götüren fay hattı kanalizasyonları, içme sularını, yolları kullanılmaz hale getirdi" diye konuştu.