Galatasaray'da Beşiktaş maçı öncesi tek hedef galibiyet olarak belirlenirken, Teknik Direktör Rijkaard'ın futbolcularını bir kez daha uyardığı ortaya çıktı.

Rijkaard'ın oyuncularıyla yaptığı toplantıda ''Bu sezon oynucağımız en zor maçlardan biri olacak. Herkes kağıt üzerinde bizi favori gösteriyor ama unutmayın hiçbir mac oynamadan kazanılmaz. Rakibin ligde bugüne kadar iyi sonuçlar alamaması sizi kesinlikle rehavete sokmasın, Derbi maçlarının havası çok farklı olur maç başlama düdüğünden bitişine kadar konstra olup mücadele edip savaşmanızı istiyorum "ifadelerini kullandığı bildirildi.

Hollandalı teknik adamın ayrıca Beşiktaş'ın sahaya sakatlıklar nedeniyle eksik çıkabilecek olmasının kendilerini ilgilendirmediğini belirttiği ve "Büyük takımlarda bu oyunculradan yeri her zaman dolar. Rakibimizi hafife almayın,Kendi sahamızda taraftarlarımıza ilk derbi galibiyetini hediye edip Ali SamiYen Stadını şölen yerine çevirelim''dediği ifade edildi.

Rijkaard'ın bu derbi öncesinde orta sahada değişikliğe gideceği ve Brezilya milli takım kampından Cuma günü dönücek olan Elano'yu yedek kulübesine çekceği öğrenildi. Rijkaard'ın oyun kurucu bölgesinde Arda Turan'a görev vereceği Arda'dan boşalan orta sahanın soluna ise Kewell'ı oynatacağı belirtildi.