22 Haziran'da takımla birlikte yeni sezonu açması gereken Lincoln, uzun süre kayıplara karışmış, gurbetçi bir vatandaşın kamerasına Dortmund'ta alışveriş yaparken yakalanmıştı. Brezilyalı oyuncunun şu günlerde ülkesinde tatilini sürdürüp başka takımlarla görüştüğü iddia edildi. G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda FC Tobol ile yarın yapacakları ilk maçı iyi bir sonuçla tamamlamak istediklerini söyledi. Karşılaşmanın oynanacağı Tcentralny Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, G.Saray'ın favori olmasının sıkıntı yaratabileceğini belirtirken, 'Tabii ki G.Saray, FC Tobol'la kıyaslanınca büyük bir takım ve büyük bir marka. Favori olmak her zaman sıkıntı yaratabilir. Rakibimiz için burada büyük bir fırsat var. Taraftarlarıyla bütünleşip, iyi oynayacaklardır. Biz de iyi organize olmalıyız. İyi oynayıp, avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz' diye konuştu. Takım olarak gayet kaliteli bir ekibe sahip olduklarını ve 3 haftadır sıkı çalıştıklarını dile getiren Rijkaard, milli takımlarda oldukları için çalışmalara geç katılan oyuncuları 90 dakika sahada tutamayacağını söyledi.

TOBOL ORGANİZE TAKIM

Frank Rijkaard, G.saray'ın yeni sezona erken başlamasının kendileri için avantaj olmadığını kaydederken, 'Bazı futbolcularımız tam hazır değil. Biraz dezavantaj olabilir. Avrupa yolunda gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Bir Kazak gazetecinin, Barcelona'daki başarılarını hatırlatması üzerine de Rijkaard, şunları söyledi: 'Barcelona'da çok güzel zamanlar geçirdim. Çok başarılar kazandım. G.saray'da da bunu tekrarlamak istiyorum.' Rakipleri FC Tobol'un maç kasetlerini seyrettiğini dile getiren Rijkaard, öncelikle rakip teknik direktör Dimitri Alekseevich Ogai'yi, oluşturduğu başarılı takımdan dolayı tebrik ederken, 'Çok organize bir takım. Kaliteli futbolcuları var. Sistemlerine uyarak oynuyorlar ve sistemlerinin dışına çıkmıyorlar. İyi bir takım' dedi. Teknik direktör Frank Rijkaard'a basın toplantısında da ilgi sürerken, toplantı sonrası çok sayıda kişi kendisinden imza almak ve fotoğraf çektirmek için çaba sarf etti.

Sarp ve Zan'ın ilk maç heyecanı

G.Saray'ın yeni transferlerinden Gökhan Zan ile Mustafa Sarp, Tobol maçıyla ilk kez bir resmi maçta sarı-kırmızılı formayı giyecekler. Yurt dışı maç deneyimi daha fazla olan Gökhan Zan buna rağmen heyecanlı olduğunu belirterek, “Rakip zayıf da olsa bir Avrupa maçına çıkıyorsunuz. İnsan ister istemez bir heyecan duyuyor. G.Saray'ın turu geçmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Ogai: Büyük bir rakiple oynayacağız

Tobol takımının Teknik Direktörü Dmitriy Ogai, G.Saray'ın Avrupa'nın sayılı ekiplerinden biri olduğunu ancak yine de tur için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kazak teknik direktör, “Güçlü bir takımla oynayacağımızı biliyoruz. G.Saray'ın çok önemli oyuncuları var. Zor bir kura çektik. Kendi sahamızdaki maçta iyi bir skor elde etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.- yenişafak