MTV Avrupa Müzik Ödülleri Yarışması"nda ödül kazanan maNga grubu favori gösteriliyor

Bu yıl ülkemizi Eurovision Şarkı Yarışması"nda temsil edecek şarkıcıyla ilgili çok sayıda ünlü isim gündeme geldi. Tarkan, Nazan Öncel, Şebnem Ferah, Murat Boz ve Deniz Arcak gibi şarkıcıların isminin gündeme geldiği yarışma için son olarak TRT"nin Emre Aydın"da karar kıldığı iddia edildi.
Ancak TRT Genel Müdürlüğü, geçen yıl Avrupa Müzik Ödülleri yarışmasında “Avrupa"nın En İyi Sanatçısı” ödülünü kazanan Emre Aydın"a teklif götürülmediğini ve çıkan haberlerden de rahatsızlık duyduğunu açıkladı. Bu yıl Eurovision Şarkı Yarışması"nda Türkiye"yi temsil edecek şarkıcı 16 Kasım"da açılan TRT Müzik kanalı yönetimi ile TRT Müzik Dairesi işbirliğiyle seçilecek. Yapılan toplantılarda üzerinde en çok durulan ismin ise maNga grubu olduğu belirtildi.

"Sıcak bakıyoruz" demişlerdi

TRT yetkililerinin, önceki hafta MTV Avrupa Müzik Ödülleri Yarışması"nda "Avrupa"nın En İyi Sanatçısı” ödülünü kazanan grubun başarısından ve Berlin dönüşü havalimanında açıklamalarından da etkilendikleri belirtildi.
maNga grubu, konuyla ilgili olarak “Eurovision çok kolay bir karar değil. Çünkü orada yarışmak bir milli dava haline geliyor, büyük bir sorumluluk. Teklif gelirse ülkemizi elbette Eurovision"da da temsil ederiz” demişti. Geçen yıl ülkemizi Hadise"nin temsil ettiği yarışmaya TRT"nin, bu yıl ya bir erkek solist ya da bir grup gönderme konusunda kararlı olduğu öğrenildi. Cuma günü TRT"de konuyla ilgili toplantı yapılacak ve toplantıdan yüzde 90 maNga sonucunun çıkacağı konuşuluyor.

Asker kaçağı değiller

Berlin"de düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri Töreni"ne grup üyelerinden sadece Ferman Akgül ve Cem Bahtiyar"ın gitmesi nedeniyle diğer üyelerden Özgür Can Öney, Yağmur Sarıgül ve Efe Yılmaz"ın asker kaçağı olduğu iddia edilmişti. Ancak sık sık yurtdışında konser verdiklerini söyleyen grup üyeleri söylentileri yalanladı./milliyet