Basketboldan sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan baskılar nedeniyle istifa ederken, eski başkanların çağrısıyla harekete geçen Divan Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı

Galatasaray"ı ayağa kaldıran basketbol skandalı, Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan"ın istifasıyla noktalandı.
Olay sonrası radikal kararlar alan ve antrenör Okan Çevik, yardımcısı Cengiz Karadağ, teknik danışman Koray Minciozlu ve takım menajeri Mert Uyguç"un görevine son veren sarı-kırmızılılarda, baskılar üzerine erkek basketbol takımından sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan istifa etti. Basketbol Federasyonu tarafından, disiplin kuruluna sevk edilen Şardan, camia içinden yükselen “Başkan Polat"ı ve kulübü zor durumda bırakma, istifa et” uyarısını dikkate alarak, akşam saatlerinde görevini bırakma kararı aldı.
Şardan, yaptığı açıklamada, “Mart 2008"den beri sürdürdüğüm görevimden istifa ettiğimi bildiren mektubu, Sayın Başkan Adnan Polat"a ilettim. Bu son olayı önleyememiş olmaktan ötürü büyük üzüntü duymaktayım. Tüm Galatasaray camiasından ve Türk spor kamuoyundan içtenlikle özür dilerim” ifadesine yer verdi. Şardan"ın istifa kararı üzerine yönetim de olağanüstü toplanma kararı aldı. Bugünkü toplantıda istifanın kabul edilmesi bekleniyor.
Bayan basketbol takımından sorumlu yönetici Ahmet Dedehayır ise istifayı düşünmediğini bildirdi.
Yaşanan gelişmeler üzerine Divan Kurulu da olağanüstü toplantı kararı aldı. Divan Başkanı İrfan Aktar, dün eski başkanlarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi ve olağanüstü divan toplantısı yapılması konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantı 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak.

Süren: Rezalet
Milliyet"e konuşan Faruk Süren, “Bunun adı rezalettir. Bu olayın Divan Kurulu"na taşınması gerekir. Galatasaray"ın tarihinde böyle bir sahtekârlık yok. Demek ki yöneticilerimiz işe aldıkları profesyonellere Galatasaray terbiyesini anlatamamışlar. Hafifçe geçiştirilecek bir olay değil bu” dedi.

Federasyon"dan ilk açıklama
Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, yaşanan skandal üzerine dün bir bildiri yayınladı. Federasyonun Cemal Nalga, Okan Çevik, Cengiz Karadağ, Koray Mincinozlu ve Mert Uyguç"la birlikte, oyunculardan Tufan Ersöz, yöneticilerden ise Yiğit Şardan ve Ali Türsan hakkında da soruşturma açıldığı bildirildi.

Altyapı görevde
Galatasaray Basketbol Takımı"nın dün yaptığı çalışmada antrenör olarak genç takım antrenörü Sinan Ömeroğlu ve Yıldız Takım Antrenörü Murat Alkaş bulundu. Sarı-kırmızılı ekibin bugün oynayacağı Efes Pilsen maçında da sahaya bu ikilinin çıkacağı öğrenildi. Tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Cemal Nalga ise bugün sahaya çıkamayacak.

Sevinçten skandalaBaşkan Adnan Polat, Galatasaray Cafe Crown"un geçtiğimiz pazar günü Fenerbahçe Ülker"i yendiği olaylı derbiden sonra tribüne gelen Cemal Nalga"yı ortaya koyduğu başarılı performans için samimi bir şekilde kutlamıştı. Yiğit Şardan ve diğer yöneticiler tarafından da tebrik edilen Nalga"nın başrolü oynadığı skandal, sarı-kırmızılı kulübü karıştırdı./milliyet