Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) faturalarıyla gönderilen anket formlarının arka yüzlerine isteklerini yazan
vatandaşların evlerini tek tek ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, bir kız çocuğunun yarıda kalan okuma hayalini gerçekleştirdi.

Bayakşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yeşilbağlar Mahallesi"nde oturan Mehmet Naynal, ASKİ faturasıyla gönderilen anket formuna, oğlu Cumali Naynal"ın beyninde oluşan rahatsızlıktan dolayı çalışamadığını, ekonomik sıkıntılar nedeniyle torunu Gülcan Naynal"ın (11) da okula devam edemediğini yazdı. Anket formunda belirtilen sıkıntılar üzerine aileyi ziyaret eden Büyükşehir belediye Başkanı Durak, öncelikle küçük Gülcan"ın okul sorununu çözeceğini ve eğitimine devam etmesinin sağlanacağını söyledi.

Durak, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek"i telefonla arayarak, gerekli yardımın yapılması için ricada bulundu.
Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Danışmanı Ali Ulukanlıgil, baba Cumali Naynal ve küçük Gülcan, Kaymakam Dölek"i ziyaret etti. Kaymakam Dölek, sürekli raporlu olduğu için çalışamayan Cumali Naynal"a
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından para yardımı yapılması için gerekli girişimleri başlattı.
Birinci önceliklerinin eğitim, ikinci önceliklerinin ise sağlık olduğunu söyleyen Dölek, "Gülcan"ın okuluna devam etmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ayrıca vakıftan da aileye gerekli desteği sağlayacağız" dedi.
Dölek, daha sonra İmadettin Levent İlköğretim Okulu Müdürü Necati Avan"ı arayarak, küçük Gülcan"ın eğitimine başlayabilmesi için talimat verdi.

-BAŞKAN DURAK, GÜLCAN"I OKULUNA KENDİSİ GÖTÜRDÜ-

Başkan Durak dün, Yüreğir Kaymakamı Dölek ile baba Cumali Naynal ve kızı Gülcan"ı yanına alarak İmadettin Levent İlköğretim Okulu"na gitti. Okul Müdür Avan, Okul Aile Birliğinin Gülcan"ın forma, ayakkabı ve kırtasiye gibi ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi. Eğitimin sıkıntılarının da dile getirildiği sohbet sırasında Durak, bu tür olumsuzlukların ana nedeninin, Adana"ya ekonomik ve kültürel yönden yoksun insan göçü olduğunu vurguladı. Başkan Durak ve Kaymakam Dölek, Gülcan Naynal"ı sınıfına götürdükten sonra, öğrencilerle sohbet etti. Küçük Gülcan ise kendisini sınıfına ve okul arkadaşlarına kavuşturan Başkan Durak"a teşekkür ederek, "o olmasaydı, belki de okuluma hiç devam edemeyecektim. Sınıfımdan, öğretmenlerimden ayrı kaldığım her gün kendimi çok daha kötü hissediyordum. Ancak, dedemin sıkıntılarını aktardığı bir anket kağıdı, hayata yeniden bağlanmamı sağladı. Başkan Durak"a çok teşekkür ediyorum" dedi.