Didim Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı temsilciliğinde yapılan törene, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, Aydın Ülkü Ocakları Başkan yardımcısı Malik Küçük, Aydın Ülkü Ocakları Orta Öğretim Birimi Sorumlusu Ferhat Yetik, Kuşadası Ülkü Ocakları Başkanı Murat İnan, MHP Didim İlçe Teşkilatı Başkanı Can Atas ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ve ülkü ocakları mensupları katıldı.
Tören öncesi bir değerlendirme yapan Ülkü Ocakları İl başkanı Burak Pehlivan son yaşanan terör saldırısından şehit olan tüm askerlere Allahtan rahmet dilerken, ailelerine da başsağlığında bulundu.
Terör saldırılarına neden olanların hesap vereceğini belirten Pehlivan, “Türk milleti ayaktadır, haklı bir infial ve öfke içindedir. Sekiz yıla yakın süre içinde terör sürekli tırmanmış, Türkiye teröre 800 şehit vermiştir. PKK açılımını başlamasından bu yana ise şehit sayısı 125"e ulaşmıştır. Son dönemlerde kanlı terör cesaret ve cüret kazanmış, etnik bölücülüğün önü açılmış ve ayrılıkçı ve bölücü emellerinin hayata geçirileceği ümitleri yeşertilmiştir. Bu vahim ve karanlık tablonun mimarı ve sorumluları elbet bir gün Türk Milleti"ne ve Yüce Allah"a hesabını vereceklerdir. Çok ağır bir ihanet kuşatması altına alınan ve karanlık bir uçurumun sürüklenmek istenen Türkiye tarihi bir yol ayrımına gelmiştir. Şehitlerimizin toprağa düştüğü gün bölücülükle özdeşleşen ve PKK"nın sözcülüğünü yapan malum kişilerin televizyon ekranlarında boy göstererek zehir saçmaya devam etmeleri ve bölücülük sicili bilinen mihrakların televizyonları ve gazeteleri terör propagandası ve güvenlik güçlerimize karşı yıpratma ve karalama kampanyası amacıyla kullanmaları aziz milletimizi derinden yaralamaktadır. Bu çirkinliğin derhal önlenmesinin vatan sevgisinin asgari bir icabı olduğunu bu vesileyle hatırlatmak isterim. Ülkü Ocakları Olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Emniyet Teşkilatımıza güvenimiz tamdır” dedi.
Düzenlenen törenle ülkü ocakları bayrağını Aydın Ülkü Ocakları İl başkanı Burak Pehlivan"dan teslim alan Fatih Ürgüp de , “Bu gün burada bu kutsal görevi üstlenirken öncelikle Allah(c.c) bizleri bu kutsal makamda muktedir kılması ve utandırmamasını niyaz ederim. Bu kutsal görevde siz aziz ülküdaşlarımızın her daim yanımızda olacağı inancıyla teslim aldığımız bu şanlı bayrağı ve kutsal görevi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Bizleri bu makama layık gören ülküdaşlarımıza Ülkü Ocakları il başkanımız Burak Pehlivan ve tüm camiamıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Törene katılanlar Didim Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Ürgüp"e hayırlı olsun temennilerinde bulundu.