Slovenya'da bulunan Galatasaray'da ilginç bir gelişme yaşandı. Trabzonspor'dan alınan Engin Baytar'ın dün kampa katıldığı sırada ilginç bir ayrıntı göze takıldı. Teknik Direktör Fatih Terim ile kurmaylarının toplantı yaptığı odada yer alan taktik panoda, ismi transferde geçen birçok yabancı yıldızın isminin yazılı olduğu görüldü.
 
Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ederken basında ortaya atılan isimler dikkatlerden kaçmıyor. Teknik Direktör Fatih Terim, Lig TV'ye verdiği röportajda önümüzdeki günlerde iki takviyenin daha yapılacağının sinyalini verirken yeni transfer Engin Baytar'ın Slovenya kampına katıldığı sırada ilginç bir ayrıntı göze takıldı.
 
Kamp yapılan Slovenya'nın Bled kasabasındaki otele gelen Engin Baytar, Fatih Terim ve yardımcılarıyla kısa bir sohbet etti. Tecrübeli hoca ve kurmayları o sırada Barcelona ile Real Madrid arasında oynanan Süper Kupa finalinin tekrarını izliyordu. Geniş perdenin sol tarafında yer alan Terim ve ekibinin taktik tahtası üzerinde yazanlar Sarı-Kırmızılıların transfer pazarındaki ipuçlarını da verdi. Taktik tahtasının üzerinde 'Forlan, Atletico Madrid 4), Marlos (Sao Paulo), Benayoun Chelsea, Podolski, Falcao - Elias, 8 milyon, 2 artı 1, 3 mil, 6.7 artı 1' yazılarının yanı sıra 'Benayoun Chelsea' ibaresinin sol tarafa bir ok çıkartılarak gösterildiği görüldü. İsimlere 'zoom' yapıldığında en yakın ihtimal olarak gözüken Marlos Romero Bonfim'in adı ön plana çıktı. Sao Paulo'da forma giyen ve henüz 23 yaşında olan Marlos, orta sahanın solunda görev yapıyor ve teknik kapasitesi ile Brezilya'da büyük beğeni kazanmış durumda. Sao Paulo ile olan sözleşmesi 2014'te sona erecek olan Marlos'un bonservis bedelinin 2 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor. Aslan'da özellikle kaleci antrenörü Taffarel'in göreve başlamasının ardından birçok Sambacı'nın adı Galatasaray'la anılıyordu. Terim ve ekibinin panosunda yazan bir diğer futbolcu da Chelsea'de menajer Villas Boas'ın gözden çıkarttığı İsrailli Benayoun. Galatasaray'ın bir süredir Benayoun ile ilgilendiği haberleri medyada kendisine yer bulmuş ve Sarı-Kırmızılı kulübün İsrailliyi Londra ekibinden kiralayacağı haberleri artmıştı. Forlan isminin yanı sıra Podolski'nin adı kırmızı kalemle çizildi. Falcao-Elias ikilisi yuvarlak içerisine alındı.
 
Fatih Terim, Lig TV'deki röportajında Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı sınırsız yabancı sayısındaki karardan sonra önümüzdeki yılların çatısını kurmanın daha dolay olacağını söyledi. Başarılı taktisyen, 'Taraftarın hayalindeki tablo ne zaman oluşur?" sorusuna, "Mesafeyi erken aldık. Zaten Avrupa'da yokuz, ligi ve kupayı iyi götüreceğiz. Allah'a şükür takımda huzur var. İçimizde bir sıkıntı yok." diye cevap verdi. Yakın zamanda kaybetmekten hoşlanmayan bir takımı olacağını belirten ünlü çalıştırıcı, yeni transfer Engin Baytar ve geçmiş sezonlarda özel yaşamıyla tepki gören Kazım Kazım'ı da övdü.