Radyospor"da Özgür Sancar"la Haber Özel Programı"na katılan Fatih, “Milli takımı hak ettiğimi düşünüyorum. Rusya"da her hafta gol atıyorum. Çok formdayım. Birisi çıkıp neden seçilmediğimi açıklasın. Milli Takım"a seçilememek kariyerimi sekteye uğrattı. Kariyerime Avrupa"da devam etmek istiyorum. Trabzonsporlu futbolculara haksızlık yapılıyor” dedi. Tekke ayrıca Trabzonspor'a transferi ve bordo mavili takımın golcüleri hakkında da çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte Fatih Tekke"nin Trabzonspor"a transferinden Gökhan Ünal ve Umut Bulut"a, Milli Takım"dan Beşiktaş ve Fenerbahçe"den aldığı transfer teklifine kadar pek konuda yaptığı çarpıcı açıklamalar: "AVRUPA"DA KALACAĞIM" "Herkes benim Ocak"ta serbest kalacağımı düşünüyordu, ama bu doğru değil. Benim mukavelem 2010 Ağustos"ta bitiyor. Zenit, benimle tekrar anlaşmak isteyebilir, henüz konuşmadık; ama bu performansım ligin sonuna kadar devam eder ise tercihim Avrupa"da kalmaktan yana olacak. Türkiye"ye dönersem, önceliğim her zamanki gibi Trabzonspor"dan yana olacak."

"TRABZONSPOR ÇOK GEÇ TEKLİF YAPTI"

"Trabzonspor yönetimiyle transfer döneminin bitimine 1 gün kala konuştuk. 10 dakika içerisinde anlaştık, Zenit izin vermedi. O dönem arka arakaya 4 gol attım. 'Seni bırakmayız' dediler. Zenit izin verseydi bile geç kalınmış bir teklifti, prosedür son günde halledilemezdi."

"TARAFTAR EN ÇOK BENİ SEVDİ"

"Trabzonspor taraftarı, hiçbir futbolcuya göstermediği kadar sevgi gösteriyorlar. Beni takımda görmek istiyorlar. Bu benim için gurur verici bir şey. Trabzonspor"a transferimle ilgili yapılan yorumlar, iddiaların hiç biri gerçeği yansıtmıyor."

"GÖKHAN VE UMUT BASKIYI KALDIRAMIYORLAR"

"Trabzonsporlu futbolcuların esas sorunu gol atamamak değil. Güven sıkıntısı… Avni Aker"de oynamak çok zor, bu baskıyı kaldırmak kolay değil. Televizyondan baktığınızda bile görüyorsunuz. Futbolcular rahat değil, baskı altında hissediyorlar. Trabzonspor"un forvetleri (Gökhan ve Umut) ikisi de iyi oyuncu, ama baskının altında biraz bocalıyorlar. Baskıyı üzerlerinden atamadılar. Arkadaşlara yardımcı olmak gerekir. Sonuç olarak, Trabzonspor"a bu futbolcular gol üretecek. Son maçta penaltıyı yabancı futbolcu atmış olsa belki bunlar konuşulmayacak."

"MİLLİ TAKIM"I HAK EDİYORUM"

"Söz konusu milli takım olmasaydı çok ağır şeyler söyleyecektim. Milli Takım"da karar veren bir grup var. Onların görüşüne de saygı duymak lazım. Ama ortada ciddi bir sorun var. Gökdeniz de Rubin Kazan"da müthiş bir performans sergiliyor; Milli Takım'da yok. Türkiye"de bir oyuncu sadece iki maç oynayıp, bir anda Milli Takım'a çağrılabiliyor ya da bir oyuncu birileri tarafından bir yerlere getirilmeye çalışılıyor. Biz neden oynatılmıyoruz? Milli Takım'ı hak etmediğimi düşünmüyorum."

"BİRİSİ BİR GEREKÇE GÖSTERSİN"

"Milli Takı'ma alınmamam konusunun kişisel olmadığını söylüyorlar; peki o zaman neden nedir? Performans mı, değil; çünkü şu anda Rusya"nın en formda oyuncularındanım. Sağlık sorunum yok. Tecrübe mi değil, yetenek mi değil. Ortada hiçbir gerekçe yok. Daha önce Milli Takım'ın oyuncusu olduğumuz dönemle, şu son iki senedeki tutum arasında 180 derece fark var. Bunun sebebini birinin çıkıp söylemesi gerekir. Neticesinde bu herkesin takım… Ne Trabzon"un, ne Galatasaray"ın... Türkiye"nin takımı."

"BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE"NİN TEKLİFLERİ CAZİP DEĞİLDİ"

"Beşiktaş ve Fenerbahçe"den teklif aldım, ama yeni değil. İstediğimiz şekilde değildi. Gerçekleşmedi. Bunları konuşmak artık yersiz."

"TRABZON"A VE ANADOLU TAKIMLARI"NA ÖN YARGILI BAKIYORLAR"

"Trabzonsporlu futbolculara karşı bir önyargı var. Kazayla bir hata yaptıklarında olumsuz olarak çok fazla basında yer alıyorlar. Fakat iyi bir şey olduğu zaman bundan hiç bahsedilmiyor. Bir haksızlık, adaletsizlik var. Anadolu takımlarının hepsi bu haksızlığa uğruyor. Örneğin Ceyhun Eriş, bugün Milli Takım'a alınıyor. 'Neden bugüne kadar alınmadı?' diye kimse sormuyor. Yusuf neden 34 yaşında Milli Takım'da? Gökdeniz, Fatih neden alınmıyor? Hüseyin vardı neden gitti? Yıldıray gibi çok yetenekli oyuncu zamanında neden değerlendirilmedi? Türkiye"de birileri istediği gibi bu olayları yönetiyor."

"ÇİFTE STANDART VAR"

"Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş"ta oynayan oyuncular Trabzonspor"dakilerden yetenekli değiller ama hep gündemin üst sırasında yer alıyorlar, maalesef hak edene hakkı verilmiyor. Trabzon"da bir oyuncu 10 gol atıyor gündeme geliyor. İstanbul"daki bir oyuncu 3 golle gündemin bir numarası oluyor. Ne Rusya"da ne Avrupa"da böyle bir çifte standart yok"

"MİLLİ TAKIM"A SEÇİLEMEMEK KARİYERİMİ SEKTEYE UĞRATTI"

"Galatasaray"da ya da Fenerbahçe"de olsaydım, Milli Takım'a seçilmem çok daha kolay olurdu. Zenit"te Avrupa Şampiyonu olduktan sonra Milli Takım'a seçilen oyuncuların çoğu İngiltere"nin en iyi kulüplerine seçildiler. Milli Takım"da olsam inanın ben de Avrupa"da üst düzey bir takımda oynuyor olurdum. Milli Takım"a alınmamam kariyerimi sekteye uğrattı."

(Radyospor.com)