Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde birinci faz asfaltlama çalışmaları nedeniyle gece saat 00.00'dan itibaren güney taşıma yolundaki bir şeridin daha trafiğe kapatılması, akşam saatlerinde köprü girişlerinde araç kuyruklarının daha da uzamasına neden oldu.

Trafikte uzun süre geçiren sürücüler, yüksek hava sıcaklığının da etkisiyle büyük sıkıntı yaşadı. Bazı araç sahipleri yetkililerden çalışmaların hızlandırılmasını talep ederken, her şeye rağmen İstanbul'da yaşamanın güzelliğini vurgulayanlar da oldu.

Köprü trafiğinde uzun zaman geçiren sürücülerin ortak dileği, iftar saatinde eve yetişmek oldu. Bugün daha fazla vatandaşa hizmet veren mobil büfelerde ise, iftara yetişemeyecekler için iftariyelikler hazır edildi.

FSM Köprüsü'nde kapalı şerit sayısının 3'e çıkmasıyla birlikte akşamları Avrupa'dan Anadolu'ya geçişte 3 şerit, Anadolu'dan Avrupa'ya geçişte ise 2 şerit hizmet veriyor.

Kapatılan 3. şerit, 27 Temmuz'da saat 00.00'dan itibaren tekrar trafiğe açılacak. Aynı gün kuzey taşıma yolunun sol iki şeridi trafiğe kapatılarak çalışmalar sürdürülecek.