Zenit St. Petersburg takımında forma giyen ve gidip gitmeyeceği yılan hikayesine dönen milli futbolcu Fatih Tekke, dün PAF takımla antrenmanlara çıktı. St. Petersburg'un yerel televizyon kanalı TV 100'ün verdiği haberde, Tekke'nin St. Petersburg'a döndüğü ve dün de çalışmalara başladığı belirtildi.

Tekke'nin, Hollandalı çalıştırıcı Dik Advokat ile anlaşamadığı için PAF takıma gönderildiğinin vurgulandığı haberde, futbolcunun çalışmalarına aslında PAF takımın Finlandiya kampı ile başlaması gerektiği, ancak oyuncunun özel nedenlerle kampa katılmadığına yer verdi. Tekke'nin basına şimdilik mesafeli durduğu ve kimseye bir açıklama yapmadığı belirtildi. Satış listesinde olmasına rağmen futbolcuya henüz resmi bir talep olmadığını belirten TV kanalı, geçen sene Rusya şampiyonu olan Rubin Kazan'ın ve Fenerbahçe'nin oyuncu ile ilgilendiğini açıkladı.

Bu arada Zenit'in PAF takımı antrenörü Anatoly Davydov ise Tekke'nin döndüğüne çok sevindiğini belirterek, "Tekke geldi ve çalışmalarına başladı. Onu şimdilik özel bir programla tek başına çalıştırıyoruz. Oyuncunun antrenman eksiği var. Eğer hemen takımla çalışmaya başlarsa eski sakatlıklarının yenilenme riski var. Genç oyuncularımın Tekke'den öğreneceği çok şey var" dedi.