Değerli okuyucularım, geçmiş Ramazan Bayramınızı candan kutluyorum.

SN.EFELER BELEDİYE BAŞKANI FATİH ATAY DOĞRU SÖYLÜYOR

EFELER BELEDİYESİ’nin JEOTERMALLER İLE İLGİLİ GSMİ İŞLETME RUHSATINA TABİ DEĞİLDİR ifadesini sonrası Aydın’da kıyamet kopuyor.

www.aydinpost.com daki beyanatını dikkatlice okudum. Zaten aylar önce Manisa İdare Mahkemesinde jeotermal santralların GSMİ işletme ruhsatına kanun gereği tabii olmadığını defalarca yazdım ama MİLLİ ENERJİ karşısında duran bir kesim ısrarla efendim bu santralların GSMİ ruhsatı yok diye kıyametler kopardılar. Tabii bunların tek derdi DOĞA filan değil.

Bakın tekrar söylüyorum DOĞAYA ZARAR VERECEK OLAN JEOTERMALLERİN KARŞISINDA BEN DE DURUYORUM.

Bunu jeotermal firmaları ile konuşarak gerekli KURULACAK komisyonlar bu komisyonların uygulamaları ile yapılır.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Çevre Müdürlüğü bu konuda Jeotermal firmalarıyla inanılmaz ÇALIŞMASI VAR. DİYALOG ile konuyu çok yakından izliyor ve KORUMA UYGULAMALARI YAPIYORLAR.

“İyi düzene oturtulmuş bir kent iyi Çıkarılmış Yasalar yürütülmesi beceriksiz yöneticilere bırakılırsa maskara olunur” diyor PLATON.

İşte bu noktada Sayın Fatih Atay, net bir şekilde “Kardeşim ben devletin mahkemelerinin verdiği kararlara uygulamak mecburiyetindeyim. GSMİ ruhsatından JEOTERMALLER muaftır” demektedir.

Peki uymasa ne olurdu?

Bu kanun ve yönetmelikleri uygulamadığı için yüksek derecedeki tazminat davaları açılır kendisi Belediye Başkanlığından düştüğü zaman trilyonluk tazminat davaları ödemek durumunda kalabilirdi.

Böyle bir durumda milletvekilleri veya bazı kişiler Sayın Fatih Atay’ın uğrayacağı zararı öderler mi?

Sayın Fatih Atay, yaptığın açıklama çok doğru.

UCUZ POLİTİKACILARDAN KURTULDUN KUTLARIM. AYRICA RUHSATSIZ JEOTERMALLER VAR DİYENLERE DE BENDEN EVVEL BUNLARA RUHSAT VERİLMİŞ DİYEREK DOĞRULARI SÖYLEDİN KENDİNİ BELADAN KURTARDIN.

Değerli okuyucularım,

Bir Jeotermal santralı açmak kolay iş değil.

Devletimizin bu konuyla ilgili yöntemini sizinle paylaşmak isterim şöyle ki;

İşletmede olan jeotermal santrallerin tamamı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik, Turizm ve Kültür gibi 40’a yakın Bakanlık ve Resmi Kurum’dan izin alınarak ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca oluşturulan, işinin uzmanı yaklaşık 15 kişilik bir heyetin denetimi sonucu işletmeye girebilmektedir.

Sürekli olarak da tüm ilgili kurumların rutin denetimlerine tabi tutulmaktadır.

Basında yer alan GSMİ ruhsatları ise yerel belediyelerce, belediye sınırları dahilindeki işletmelere verilen bir çalışma ruhsatıdır.

Belediyece işletmelere verilmektedir. Jeotermal elektrik santralleri ise 357*2 Sayılı İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin, Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun’un2. Maddesi’nin b bendi gereği GSMİ ruhsatından muaftır.

AYDIN VALİ YARDMCISI SAYIN MUSTAFA HULİSİ ARAT

Hulisi Beyi, İstanbul’dan tanırım. Asla kötü kalpli değildir. Ancak son zamanlarda YİKOP bünyesinde jeotermallerden sorumlu Vali Yardımcısı olduğu için bazı çıkar çevreleri kendisini ucuz oyunlar ile yıpratmaya çalışmakta.

Bazı milletvekilleri, Sayın Arat’ı görevden aldırmaya kadar varan istekleri maalesef olmaktadır.

CHP’li bir Milletvekili, Sayın Mustafa Hulisi Arat’ı görevden aldırmaya çalışmaktadır.

Muhalif milletvekiline sesleniyorum,

Bilmediğin konuda JEOTERMALCILER İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR deyip olayı derinlemesine incelemeden Vali Yardımcısını niye görevden aldırmaya çalışıyorsun ki?

İstanbul Büyükçekmece’de başarılı bir Kaymakam olan Sayın Arat, Valilik beklerken Aydın iline vali yardımcısı olarak niye gönderildi biliyor musun?

Anlatayım,

Şimdiki İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı CHP’li Sayın Hasan Akgün ile bir tören yürüyüşünde samimi oldu diye iktidar partisi yöneticileri şikayette bulundu. Ve Kaymakamlık görevinden maalesef ayrıldı.

Didim’deki olayı kendisiyle bizzat konuştum.

Bazı gazeteci ve yereldeki insanlar ile konuştum.

“Gezi teknesi KİRALIK. İftar öncesi vakit geçirmek için Aydınlı aileler ile en az 25 ile 30 kişinin iştirak ettiği Abdurrahim Tikbaş ve 5 kişilik ailesi, Ak Parti önceki dönem Milletvekilli Abdurrahman Öz, Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı ve 4 kişilik ailesi, Aydın Adliyesindeki bir savcı arkadaşı daveti üzerine Sayın Hulisi Arat bu geziye katılıyor.

Beyefendi sizin jeotermal muhalifliğinizi biliyoruz.

Bu davranışınızla Vali Yardımcısının özel hayatına müdahale ettiğinizi ve gerçek dışı beyanda bulunduğunuzun farkında mısınız?

Üstelik siz bu Adalet Komisyonu üyesisiniz.

Sn. Hulisi Arat’ı araştırın bakalım. Aydın’daki CHP’li belediye başkanları dahil hepsinin yardımına koşan kişidir.

KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL

Kuşadası son dönemlerde Sayın Özlem Çerçioğlu ve Sayın Ömer Günel’in takım çalışması ile muhteşem görüme kavuşmaya başlıyor.

Burada Sayın Ömer Günel’in Sayın Özlem Çerçioğlu’na saygılı davranışı Ömer Günel’in Sayın Özlem Çerçioğlu’nun tecrübelerinden faydalanması başarıyı getiriyor.

Şu an Kuşadası çarşıları ile parkları ile Karaova bölgesi uygulamaları ile son VİRUS olayında yaptığı olumlu çalışmaları Sayın Ömer Günel halkın takdirini almaya devam ediyor.

Ömer Günel’in Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile fotoğrafına iyi bakın. Vücut dilinde bile başarısı okunuyor.

KENTİN KADERİ 31 MART 2019'DA DEĞİŞTİ

Tüm potansiyelini unutan, var olan değerlerini kaybetme noktasına gelen Kuşadası, Belediye Başkanı Ömer Günelin dümene geçmesiyle birlikte büyük bir değişim yaşamaya başladı.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında değişimlerin öncüsü olan Kuşadası, Başkan Ömer Günelin icraatları ile ilklerin altına imza atan bir turizm ilçesi olma kimliğine yeniden büründü.

Başkan Ömer Günel, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, Biz göreve gelmeden önce şehrimiz için yapacaklarımızı belirlemiştik. Kuşadası, eski Kuşadası olmayacak. Türkiye’nin en modern kentlerinden birisi olacak. Kuşadası dünyanın en önemli liman kentidir.

Kuşadası turizmde olduğu kadar tarımda da zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Son yaşanan pandemi şunu gösterdi; Dünyada artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Kuşadası yeniden şekillenecek yapıda ülkemizin lider kentlerinden biri olacak” diyor.

Başkan Günel “Davutlar ve Güzelçamlı'da 45-50 derecelik 3 adet yeraltı suyumuz var. Bölgemizdeki termal su kaynaklarının doğru ve etkin bir şekilde kullanılarak sağlık ve eko turizme kazandırılması için harekete geçtik. Kuşadası tarımsal ürünler açısından da önemli bir potansiyele sahip. Toprağı, hayvanları, bitkileri, böcekleri ve insanları bir bütün olarak kabul eden ve doğal dengeyi bozmadan tarım yapmayı amaçlayan ekolojik tarım metodunu uygulayarak yeni nesil tarım uygulamalarında ülkemizin yeni markası olacağız. Bu konuda Belediye Meclisi’nden bu kuyularımızın işletmeciliğini yapabilmek için Jeotermal Şirket" kurulumu için yetki aldık. Bu sayede daha kolay kaynak bulup doğru yatırımları yapabileceğiz. Şirket, ARYA Turistik Tesisleri A.Ş gibi belediye bünyesinde olacak” diyor.